ПРАЗНИК: Издателство „Еър груп 2000“ вече с 200 книги – „Брокер по неволя“ от Сава Недев

Pan.bg 10 май 2020 | 17:33 views (418) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

Българското издателство за военно-техническа литература „Еър груп 2000“ в началото на април 2020 г. издаде своята 200-тна книга – романа „Брокер по неволя“ от Сава Недев.

Книгата разкрива интересни подробности за малко известния и непознат свят на корабното брокерство в годините на зрелия социализъм и в бурните 90-те години на XX век, когато изведнъж параходствата в Източна Европа станаха получастни, а Западът имаше неимоверно големи нужди да транспортира стоки между Азия и Европа.

Сюжетната линия проследява живота и професионалната кариера на младия корабен капитан Сава Недев, който е погълнат от дебрите на непознатото за социалистическия човек брокерство на кораби и товари за превоз по море и суша и от сложната терминология и процедури. Читателят може с интерес да прочете за процесите, настъпили с ерата на Горбачов в СССР и за тайните на успеха и причините за провала в тази професия.

Промяната след 1989 г. изправя героя на книгата пред нови срещи със западни бизнесмени и партньори и навлизане в един нов свят, за който всички ние бяхме тотално неподготвени. Пред него изниква дилемата - да слугува на бивши партийни величия и хора от службите или да работи за своя собствена сметка и риск. Героят избира второто и постига значими успехи, които обаче са почти занулени от некоректни партньори.

Книгата може да бъде поръчана на тел. 0888 671 731.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка