Safran възложи на австралийски подизпълнители дизайн на критични подсистеми на бъдещите подводници на Австралия

Pan.bg 14 май 2020 | 10:21 views (299) commentaries(0)
img
Илиян Русев,
pan.bg
По информация на safran.com

На 13 май 2020 г. компанията Safran Electronics & Defense Australasia Pty Ltd подписа договор за подизпълнители с две австралийски компании като част от ангажимента си към австралийската индустрия. Acacia Research и Thomas Global Systems ще проектират критични подсистеми за бъдещата подводна програма на Австралия.

През 2019 г. Safran Electronics & Defense Australasia сключи договор с Lockheed Martin Australia Pty Ltd, интеграторът на програмата Future Submarine combat system, за проектиране на оптични мачти за търсене и атака, мачта с навигационен радар и мачта за разпространение на навигационните данни на новите австралийски подводници тип Attack.

Изпълнителният директор на Safran Electronics & Defense Australasia, Алексис де Пелепорт, заяви: „Сключените договори за подизпълнители с Acacia Research и Thomas Global Systems ще ни позволят да постигнем нашата обща цел - активно прехвърляне на дизайна на ключови технологии за подводниците в Австралия и подпомагане на местната заетост. Договорите представляват доверието на Safran в австралийските компании за по-нататъшно развитие на суверенните способности на Австралия. Ще използваме опит от две компании, които поддържат австралийските сили за отбрана от много години”.

В обхвата на договора Acacia Research ще достави прототипи и симулатори на интерфейси, което позволи на Lockheed Martin Australia да провежда тестови дейности и да валидира интегрираната производителност на бойната система в своята базирана в Аделаида лаборатория Combat System Architecture Laboratory (CSAL). Thomas Global ще извърши проектирането на хардуер за обработка на данни от оптичната мачта, навигационния радар и системите за разпространение на навигационни данни.

Тед Хубер, председател и основател на Acacia Research, сподели за договора: „Компанията участва в разработването на модерни тактически системи и приложения за подводници повече от две десетилетия. Подпомагаме подводниците тип Oberon и Collins от много години и очакваме с нетърпение да приложим тази експертиза за осигуряване на способности от световна класа за новите подводници тип Attack”.

Главният изпълнителен директор на Thomas Global Systems Ангъс Хатчинсън сподели: „Радваме се, че Safran ние е избрал за ключов участник в тази важна програма и очакваме да работим заедно по време на фазата на проектирането на системите. Работата по проектиране е критичен елемент за създаването на суверенна способност за бъдещата подводна програма на Австралия и ние ценим ангажимента на Safran да работи с конкурентни австралийски компании.
Този договор показва, че Safran е готова да работи за истински суверенитет за нашата местна отбранителна индустрия. Очакваме с нетърпение да продължим да развиваме отношенията си със Safran по тази и други програми".

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка