Русия надеждно е защитила Арктика срещу стратегически ядрен удар на САЩ

Pan.bg 23 май 2020 | 22:51 views (940) commentaries(2)
img
pan.bg
Военните бази, системите за противолодъчна отбрана, мощният флот и ледоразбивачите осигуриха на Руската федерация "много добри позиции" в Арктика. Това каза в свое интервю за ФАН военният експерт Михаил Александров. Основната ударна сила на ВМС на САЩ - авионосните групи - в Арктика няма да могат да демонстрират най-добрите си качества. Районът се характеризира с морски вълнения, рязко спускане на мъгла, айсберги и лед. Ако американците все още някак могат да се опитат да се справят с първите фактори, то те нямат решение на последния проблем. "Работата е в това", подчертава експертът , "че САЩ, за разлика от Русия, не разполагат с мощен ледоразбивачен флот, способен да проправи пътя на военните кораби". В полза на Руската федерация е и по-големият брой на подводниците. Въпреки, че Съединените щати могат да изкарат достатъчен брой ядрени подводници, Русия елиминира това предимство с по-впечатляващ брой дизелелектрически подводници, които в сравнение с американските произвеждат по-малък шум и съответно са една опасна сила. Москва, добре осъзнава, че в случай на стратегическа ядрена война между Руската федерация и САЩ, Арктика ще играе ключова роля. Затова тя надеждно покрива този регион с военни бази. По-специално такива обекти се намират на Земята на Франц Йосиф и на архипелага Шпицберген. „Това е направлението, от което ще бъде нанесен стратегическият ни ядрен удар срещу Съединените щати. Прилагането му е възможно с използване на балистичните ракети, както и с оръжията на подводниците и стратегическата авиация“, подчертава експертът. В случай на такъв конфликт руските системи за противовъздушна отбрана няма да позволят на ВВС на САЩ да откриват стратегическите подводници на руския флот, а руските ВВС ще възпрепятстват действията на американския флот. "По този начин", обобщава Александров, „колкото и на НАТО да му се иска, но в Арктика няма да може да направи нищо“.
Л. Дойчинов
По информация https://politpuzzle.ru
Снимка: Russian Ministry of Defense / Barents Observer
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  F.KOSTOV 23 май 2020, 23:08
   
  7
   
  19

  Наскоро видни психиатри констатираха, че състоянието на заблуда при пациента- "военен експерт"- Михаил Александров се влошава все повече и повече. Отчетливо се констатират психотични симптоми, които водели до опустошителни нива на депресия, съчетани с плашещи заблуди и халюцинации относно суеверието, че Русия " надеждно е защитила Арктика от стратегически ядрен удар от страна на САЩ". В епикризата на пациента- +военен експерт"- Михаил Александров ясно е написана диагнозата биполярно разстройство. Тоест депресия и психоза едновременно. Как се лекува това състояние никой не знае. Май няма лечение. Ако може поне Бог да му помогне....ама надали.

 2. #2
  Доктора 24 май 2020, 01:12
   
  20
   
  7

  Опровержение на коментар #1

  Както стана известно по-късно споменатите по-горе видни психиатри направиха опровержение, като заявиха че е станала грешка дължаща се на престъпна и злонамерена манипулация извършена от техния дългогодишен пациент F.KOSTOV. Съшият по някакъв странен начин е успял да избяга, като с коректор е заличил името си върху всички документи от извършените му изследвания, след което с химикал е написал името Михаил Александров. Случаят е предаден на прокуратурата.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка