Русия постави корабите на НАТО в Баренцово море в сложно положение

Pan.bg 26 май 2020 | 13:06 views (1630) commentaries(7)
img
pan.bg
Руският флот предприе активни мерки, за да попречи на корабите на НАТО да реализират своите планове в Баренцово море. Журналисти от Федералната агенция за новини (Федеральное агентства новостей - ФАН) публикуваха статия за влизането на корабите на НАТО в Баренцово море. Военноморската група включваше три разрушителя от ВМС на САЩ, както и британска фрегата и кораб за логистична поддръжка. Авторите на статията отбелязват, че подобен ход на представителите на НАТО бе изтълкуван като "неприятелски" от Русия. На първо място, това е проява на плановете на САЩ в региона да се организира „фаза на физическа намеса в дейностите на Северния морски път“. Този път обаче Западът не успя да постигне целта си - Русия постави корабите на НАТО в сложно положение, ограничавайки района на тяхното присъствие в Баренцово море. Руският флот изпрати ракетния крайцер "Маршал Устинов" (на снимката) срещу корабите на НАТО. Москва обаче не се ограничи само с това, а организира и мащабна военно-учебна операция за търсене на противникова подводница. Личният състав на ВМС привлече в тренировката бойни самолети, както и трите малки противолодъчни кораба „Юнга”, „Снежногорск” и „Брест”, като напълно блокира зоната на Баренцово море, към която групата на НАТО толкова много се стремеше. Освен това в маневрите участва и спомвнатият ракетен крайцер „Маршал Устинов“, който отработи артилерийски стрелби по морски и въздушни цели в района. Така корабите на НАТО, опитвайки се да влязат в зоната на артилерийските учения на Русия, можеха по невнимание „да станат мишена“ за корабите на Северния флот. При това Москва нямаше да бъде отговорна за такъв инцидент, тъй като всички стрелби бяха извършени в строго съответствие с международните стандарти. „В историята на корабоплаването има много случаи, когато нарушителите на такива забрани съвсем неволно са получили ракета или торпедо в борда си, дали си и човешки жертви, когато са били сбъркани с мишените", отбелязват журналистите от ФАН. Подобни действия на руския флот позволиха на Москва да ограничи района за плаване на корабите на НАТО, поставяйки ги в затруднено положение в Баренцово море. Благодарение на това бяха нарушени плановете на Запада в този регион. „Самият факт, че корабите на НАТО влязоха в Баренцово море, значително влоши ситуацията в този регион, но правилното използване на международните
разпоредби за корабоплаването, подкрепени от реалните действия на Северния флот, не позволи на неканените гости да реализират изцяло задачите на тази провокационна кампания“, обобщават журналистите от ФАН.
Л. Дойчинов
По информация на https://politpuzzle.ru
Снимка: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  F.KOSTOV 26 май 2020, 15:55
   
  4
   
  17

  Руският педерастки флот наистина е предприел активни мерки, за да утвърди прозвището си педерастки. Изпратили са някакви гемиийки и порно сайта политпуткъл. ру са сметнали, че пробитите и ръждясали корита са блокирали зоната към Баренцово море на натовските кораби. Ако беше станало нещо с натовските кораби, Москва вече щеше да е превърната в радиоактивна пепел. И само някое и друго руско прасе щеше да квичи за помощ изпод развалините и радиоактивната пепел.

 2. #2
  1S32 26 май 2020, 18:02
   
  13
   
  3

  Май само ти квичиш из сайта, прасе на хранилка от посолството на Сащ.
  И за теб ще дойде коледа изрод натовски.

 3. #3
  Borei 26 май 2020, 18:42
   
  9
   
  4

  Нещо има размяна при #1?

  Педерасти в армиите има при Натото, не в руската!

  "Ако беше станало нещо с натовските кораби, Москва вече щеше да е превърната в радиоактивна пепел...."?? Ха-ха-ха?

  Ако мислиш, че САЩ още имат някаква ядрена мощ, много се заблуждаваш! Тези боеприпаси също стареят, а и носителите им, ракетите, са вече на над 30 години, най-новите им! Наскоро обявиха някакви "мини заряди" в малко килотонове, поставени на стратегически ракети? В момента в САЩ са унищожени всякакви технологични възможности за работа с ядрени боеприпаси, имат някаква престаряла, останала технология, много неефективна и неспособна да "държи конкуренция" с Русия в тези въоръжения!
  Това се разбра, когато не можаха да се справят в САЩ, да направят завода за безвъзвратното преработване на Плутония, по договора им с Русия!

  И ако са толкова "мощни", нека се опитат? Ама ако дръзнат, то между Канада и Мексико ще се получи пролив, океан само за половин час!
  Днешните САЩ са само един надут балон! Държи се на минала слава и реклами.

 4. #4
  Borei 27 май 2020, 02:30
   
  5
   
  2

  Ето ги, "великите" САЩ!
 5. #5
  Анализатор 27 май 2020, 10:19
   
  2
   
  4

  ЗКПЧто пак се събудило и ръси смешки,
  Сигурно е получава доклади директно от ядрените сили на САЩ

 6. #6
  Borei 27 май 2020, 18:34
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #5

  Ето виж и това, относно "ядрената мощ" на САЩ....
  Вече ги няма изобщо в тези технологии!

 7. #7
  Borei 27 май 2020, 18:57
   
  1
   
  0

  Вече ги няма изобщо в тези технологии!Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка