Bath Iron Works набира работници извън профсъюзите, докато стачката в корабостроителницита продължава

Pan.bg 07 юли 2020 | 13:47 views (410) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на Breakingdefence.com

Корабостроителницата Bath Iron Works набира работници извън профсъюзите, докато стачката в нея продължава. С чакащи договори, профсъюзът и компанията остават в патова ситуация в преговорите помежду им, докато 7 разрушители за ВМС на САЩ са в различни етапи на строителство.

Корабостроителният завод Bath Iron Works (BIW) търси да наеме стотици непрофсъюзни работници, които временно да заменят 4300 профсъюзни членове, които са в стачка от 21 юни 2020 г. Новината бе разкрита от профсъюзът при срещата му с федерален медиатор. Президентът на профсъюза Робърт Мартинес заяви, че търсенето на временно служители „е още едно доказателство, че BIW няма намерение да преговаря добросъвестно. Ние сме възмутени, че тази компания ще разшири още повече използването на подизпълнители с ниски заплати. Това е шамар в лицето на повече от 4300 местни корабостроители от профсъюз IAM S6, които са работили през пандемия и са част поколения корабостроители, направили тази компания успешна".

Президентът на Bath Iron Works Дирк Леско защити търсенето на нови непрофсъюзни работници в писмо от 2 юли 2020 г. до служители, получено от сайта Breaking Defense: "Дори по време на стачката имаме работа, която трябва да свършим за нашия клиент ВМС. Още преди удара от COVID-19, пенсионирането на големи групи работници доведоха производствения ни персонал до 500 души под необходимото“. Леско заяви, че компанията има право да си помогне за поддържане на работата по корабите, като се позова на инцидент през зимата, при което са били необходими 3 месеца за постигане на договореност между компанията и профсъюза, за да бъдат привлечени местни изпълнители, които да чистят сняг. „Преговарянето за назначаването на корабостроители да чистят сняг, когато ВМС на САЩ чакат разрушители, няма смисъл“ пише Леско.

Търсенето на работници вероятно ще отнеме седмици и изглежда сигнализира, че ръководството вярва, че спирането на работата може да продължи известно време. Решението да започне да се търси помощ за корабостроителницата, за да се подкрепят 2500-те служители, които все още работят, идва в критичен момент за компанията, тъй като тя се опитва да ускори работата по 7 военноморски разрушители, които се строят в корабостроителницата. Корабите вече изостават с около 6 месеца, признаха от ръководството на корабостроителницата. С повече планирана работа по разрушителите тип Arleigh Burke
през следващите години, всяко по-нататъшно забавяне ще се отрази не само на графика на ВМС, но и на способността на компанията да привлече бъдеща работа.

Местният профсъюз, част от по-голямата Международна асоциация на машинистите и аерокосмическите работници, се срещна на с федерален медиатор. Планира се, че ръководството на Bath Iron Works ще се срещне с посредника по-късно тази седмица.

На снимката: Разрушител тип Arleigh Burke, който се строи в Iron Iron Works.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка