Запознайте се с новия Fat Albert на „Сините Ангели“

Pan.bg 08 юли 2020 | 14:54 views (427) commentaries(0)
img
пан.бг
Източник:Flightzone.bg


През миналата седмица демонстрационната група на ВМС на САЩ “Сините Ангели” (Blue Angels) показа първата снимка на изцяло новия си военно-транспортен самолет Lockheed Martin C-130J Super Hercules. Той ще замени досегашния C-130T, наричан от ескадрилата “Дебелият Алберт” (Fat Albert). Момчетата от групата приветстваха пристигането на самолета, който почти веднага бе пребоядисан и в характерната за “ангелите” разцветка.

“Сините Ангели” купиха C-130J от Министерството на отбраната на Великобритания за $29.7 милиона. Преди да стане част от ескадрилата, самолетът е бил в състава на британските Кралски ВВС (Royal Air Force). Той ще бъде използван от “ангелите” за логистично подпомагане на групата.

Предишният Fat Albert служи вярно на ескадрилата в продължение на 17 години и натрупа над 30 000 летателни часа, подпомагайки момчетата в натоварения график. Той бе пенсиониран през май 2019-та и в момента се използва за наземна платформа за обучения.

Новият C-130J е със стандартен къс фюзелаж и Super Hercules конфигурация. Той ще върши чудесна работа за ескадрилата, тъй като може да прелети с 10% по-дълго разстояние от предишния модел C130T, както и да пренася с 50% по-голям товар по тегло.

В момента самолетът се намира в в Кеймбридж, Великобритания, където се провеждат последни изпитания.

“Дебелият Алберт” по традиция пътува заедно с групата до всяко едно авиошоу. Наред с това, че чрез него ескадрилата транспортира цялата си екипировка, резервни части и оборудване, самолетът понякога открива авиошоуто с атрактивно самостоятелно прелитане.

“През следващите няколко седмици тимът ще проведе серия тестове за доказване техническата изправност на новия C-130J Hercules. Те включват оперативни проверки на системите на самолета, както и предварителен полет, преди трансатлантическия полет до САЩ.

“Сините Ангели” използват C-130 за логистичното си осигуряване от 1970 година, когато той замени вече остарелия C-121 Super Constellation. Докато новият Fat Albert стане напълно готов да влезе в експлоатация, “Сините Ангели” използват други C-130 от Флота или Корпуса на морската пехота.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка