Последиците от експлозията на американския десантен кораб: в палубата зейнаха отвори с размерите на камион - корабът трябва да бъде изведен от експлоатация

Pan.bg 14 юли 2020 | 12:40 views (804) commentaries(0)
img
Pan.bg
Пожарът на борда на американския десантен кораб е потушен, но щетите са колосални. Пожарникарите не успяха да спасят американския десантен кораб USS Bonhomme Richard, въпреки всички предприети усилия. В резултат на експлозията и продължителното въздействие на високата температура десантният кораб се оказа напълно унищожен - всички вътрешни помещения изгоряха напълно, надстройката се сгромоляса и в палубата се появиха отвори с размерите на камион.
Огромните щети, понесени от американския десантен кораб, се оценяват като критични - разходите за строителството на нов кораб вероятно ще бъдат по-ниски от тези за възстановяването на изгорелия, но това е много сериозна загуба за американския флот, особено като се има предвид факта, че десантният кораб „USS Bonhomme Richard„ е въведен в експлоатация през 1998 г.
В момента все още остава неизвестно какво точно са причините за експлозията и възникването на пожар, въпреки че има версии за запалване на кабели или експлозия на боеприпаси и др. На пожарникарите са били необходими почти два дни, за да овладеят пожара на USS Bonhomme Richard UDC, но той продължил, докато на практика всички горими елементи на кораба не бяха унищожени.

Official U.S. Navy Page
Снимка: © U.S. Navy / Mass Communication Specialists
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка