В Черно море започват изпитания на нов руски патрулен кораб "Павел Державин"

Pan.bg 23 юли 2020 | 12:56 views (639) commentaries(0)
img pan.bg

Третият патрулен кораб по проект 22160 "Павел Державин" е започнал заводски ходови изпитания в Черно море, съобщават от отдела за информационна поддръжка на Черноморския флот.

Екипажът ще регулира и проверява основната енергийна установка в различни режими на работа, ще тества резервни механизми и различно оборудване, включително при преминаване към аварийно захранване, също ще провери и вътрешнокорабните комуникации.

Предвижда се "Павел Державин" да се присъедини към корабите, защитаващи водната зона на военноморската база Новоросийск.

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че ВМФ ще го получат по-рано от срока, посочен в договора. Прехвърлянето към флота е планирано за края на 2020 г.

В Черно море вече служат две такива патрулни лодки, построени в Зеленодолския завод, наречен на името на Горки - "Василий Биков" и "Дмитрий Рогачев".

Проект 22160 патрулни кораби са разработени от Северното конструкторско бюро. Те са първите в Русия, на които се прилага модулната концепция за военноморските въоръжения. Те са предназначени за защита и охрана на морската икономическа зона, могат да изпълняват функции за търсене и спасяване, да съпровождат кораби и да се борят с пирати.

Източник: РИА Новости Снимка: cdn25.img.ria.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*