Сеул обяви за изстрелването от КНДР противокорабна крилата ракета /СНИМКИ/

Pan.bg 30 юли 2020 | 12:42 views (390) commentaries(0)
img
pan.bg


Ракета клас „море-море“, изстреляна на 6 юли от севернокорейски кораб в Японското море е прелетяла по-малко от 100 километра.

Агенция Ryonghap, позовавайки се на данни от южнокорейските военни, съобщи за тестове на КНДР на противокорабни ракети, които се проведоха в началото на юли.

image

Според агенцията ракета клас „море-море“, изстреляна на 6 юли от севернокорейски кораб в Японското море е прелетяла по-малко от 100 километра.

image

В съобщението не се посочва типът на ракетата, отбелязва се, че по-рано тази ракета вече е била тествана от севернокорейските военни. За първи път КНДР разработи и изпробва самонасочваща се противокорабна ракета през февруари 2015 г. Няколко медии съобщиха, че ракетата е копие на съветската противокорабна ракета Х-35.

image

Заслужава да се отбележи, че последните големи ракетни изпитания на КНДР, за които беше известно, се проведоха на 14 април. Съобщава се, че няколко крилати ракети клас "земя-море" са били изстреляни от източния крайбрежен град Мунчхон в провинция Гангвон и са прелетели на около 150 километра. Освен това през март по време на артилерийско учение севернокорейците изпробваха балистични ракети с малък обсег на действие.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com/ focus.ua

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*