Корабите и хората на Флотилия бойни и спомагателни кораби в Пункт за базиране Бургас (ГОЛЯМА БАЗОВА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 31 юли 2020 | 16:36 views (9062) commentaries(1)
img
Димитър СТАВРЕВ
pan.bgПрез юли 2020 г. камерата на списание „Клуб ОКЕАН“ на 2 пъти надникна в ежедневието на хората и корабите от ПБ Бургас - по време на Деня за VIP гости на учението „Бриз 2020“ и по време на специално посещение в края на месеца. Ето нашия Фоторазказ:

1. Противопожарният катер 321 „Ахелой“ от състава на 96-и дивизион, след първи доков ремонт, от приемането си през 1996 г., в КРЗ Флотски арсенал, преминава ремонт на 2 дизел-генератори в Ремонтна работилница Бургас.

2. Корвета 13 „Решителни“ от състава на 1-и дивизион патрулни кораби след авариен ремонт на ляв главен двигател през 2019 г., по време на „Бриз 2020“ дава същия дефект, сега двигателя се ремонтира в Ремонтна работилница-Бургас с благоприятни изгледи за добър резултат.

3. За съжаление и в новия Стратегически преглед на отбраната за базов миночистач 61 „Бриз“ не са предвидени средства за ремонт. Предвидено е при наличие на финансови средства корабният състав на 6-ти дивизион ще бъде обновен с минни ловци.

4. Моторен катер 326 „Агалина“ вече е с възстановена задна дясна скула след сблъсъка по време на „Бриз 2020“ с фрегата 43 „Горди“.

5. Новата плаваща мишена на българските ВМС явно ще се съхранява в ПБ Бургас, дано има шанс да стане цел и за ракетна корвета 101 „Мълния“.

6. Малък военен транспорт (бивша десантна баржа пр. 106К (НАТО „Видра“) 304 „Антарес“ трябва да премине ремонт в КРЗ „Флотски арсенал“ и да получи способности за минен заградител, наред със запазване на десантните му способности.

7. Ракетна корвета 101 „Мълния“ се поддържа от екипажа в перфектно състояние. Турбините й трябва да бъдат сертифицирани и ремонтирани, да се направи юстировка на РЛС за бойно насочване и ще е готова да изпълнява задачи.

8. Флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

9. Командирът на 6-и дивизион противоминни кораби кап. I ранг Павлин Щерев пред базов миночистач 63 „Прибой“, на който му предстои участие в българо-румънското учение Poseidon и турското Nusret. Базов миночистач 62 „Шквал“ е на ремонт в КРЗ „Флотски арсенал“ до ноември 2020 г., включващ и смяна на главен двигател.

10. Фрегати 42 „Верни“ и 42 „Горди“ на кея на ПБ Бургас. В деня на нашето посещения на борда им се качиха група
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
ученици, изявили желание да се запознаят с труда на военните моряци.

11. Заводската табела на фрегата 43 „Горди“, която е във състава на българските ВМС от септември 2008 г.

12. Морски танкер 303 „Ахелой“ премина през доков ремонт през 2019 г. и отново изпълнява функциите си в пълен обем, дори по време на „Бриз 2020“ е осъществил дозареждане с гориво на море.

14. Със съвместните усилия на военнослужещи от състава на 96-и дивизион и служители на Ремонтна работилница бе ремонтирана лодка Ял-6, на която при гребане бе счупен един ключ на весло, а на следващия ден предстоеше гребно-ветроходен поход именно с тази лодка.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Корабите и хората на Флотилия бойни и спомагателни кораби в Пункт за базиране Бургас (ГОЛЯМА БАЗОВА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/24 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Любопитен 02 авг 2020, 09:17
   
  1
   
  0

  А къде е 41 Дръзки???

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка