Празникът на ВМС факт, въпреки COVID-19 (ЕКСКЛУЗИВНА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 08 авг 2020 | 13:58 views (4164) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ,
pan.bg
От мястото на събитието

Българските морски новини № 639141-ата годишнина на българските ВМС е белязана от пандемията COVID-19. Няма да има масови мероприятия, но за сметка на това два дни в Бургас и Варна има кораби на пристанищата, отворени за посещение от граждани. Така дефектът се превърна в ефект. Гражданите на двата морски града и гостите могат да се качат на борда и да получат информация за системите им и задачите които изпълняват.

Е-е, във Варна малко е като корабен музей на Варшавския договор и НАТО с изложените фрегати 11 "Смели", престояваща във Варна над 2 месеца поради технически проблеми 41 "Дръзки" и минния ловец 32 "Цибър", но както се казва след 4-5 години, дай Боже, нещата ще се променят към по-добро с двата нови ММПК, за които договорът трябва да бъде подписан през октомври 2020 г.

Уважавам труда и службата на всички екипажи и кораби на българските ВМС, но като участник в пребазирането на флагмана на флота фрегата 41 "Дръзки" от Белгия до България, и отделих малко повече внимание. Тя е представена с 4-те най-важни неща на борда й - кърмовия флаг, гюйса, склянката и заводската табела. Ако се вгледате в бордовия номер 41, ясно ще различите първоначалния F912, който фрегата като Wandelaar носеше в белгийските ВМС.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Празникът на ВМС факт, въпреки COVID-19 (ЕКСКЛУЗИВНА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

PREVIOUS PHOTO 1/21 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*