Руски военни кораби обградиха американски миноносец близо до руските териториални води

Pan.bg 15 сеп 2020 | 22:32 views (2498) commentaries(0)
img
pan.bg

Руски бойни кораби обградиха американски военен кораб в Балтийско море.

Американски военен кораб, който по неизвестни причини се приближи до руските териториални води, беше неочаквано заобиколен от руски военни кораби - оставяйки само два изхода за капитана на американски военен кораб - или да влезе във водите на една от страните от НАТО, или да се опита да пробие в необходимата зона, но последната опция предполага тежък контакт с корабите на руския флот.

Като се има предвид активността на страните от НАТО през последните седмици в близост до руските граници, появата на американски военен кораб близо до руските териториални води ясно показва определена операция на НАТО, но след като руските военни кораби обградиха американския военен кораб и го притиснаха, планът на Северноатлантическия алианс беше нарушен - такива радикални мерки и твърда позиция от страна на Русия в НАТО явно не се очакваха.

В момента е известно, че руските военни кораби съпровождат американски кораб, контролирайки изцяло действията на последния, но в случай на провокации руските военни ще започнат да действат много грубо.

„Силите и средствата на Балтийския флот наблюдават действията на миноносеца на ВМС на САЩ, който навлезе в Балтийско море на 13 септември, според Националния център за контрол на отбраната на Руската федерация. „Силите и средствата на Балтийския флот наблюдават непрекъснато действията на разрушителя на американския флот „Рос“, който навлезе в Балтийско море на 13 септември 2020 г.“, се казва в съобщението “, предава руската агенция РИА Новости.

Точното местоположение на американския миноносец все още не е обявено, но последният все още се намира в близост до териториалните води на Русия.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*