„Тихина“ проведе дневно-нощно занятие по десантиране и евакуация

Pan.bg 19 сеп 2020 | 10:25 views (1200) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: flightzone.bg


Този път в рубриката Spotters place решихме да публикуваме кадри от провеждане на дневно-нощно занятие по десантиране и евакуация на момчетата от Морския специален разузнавателен отряд (МСРО), по-известен като „Тихина“ (военно формирование №22580). То се състоя на 27 август.

Тренировките се изпълняват съвместно със състав от Морската вертолетна авиобаза „Чайка“ (военно формирование №36940) и екипажи на хеликоптер AS565MB Panther. Те включват най-вече упражнения, свързани с отработване на различните способи за десантиране и една идея по-редки случаи на различни начини за евакуация. Наред с това непрекъснато се опресняват уменията на военнослужещите, свързани с парашутните скокове, както и периодични практики по водолазна подготовка. В момента се разработва стандартна оперативна инструкция (СОИ) за стрелба със снайперистка пушка. Вертолетчиците провеждат редовно стрелби и с 20 мм бордово оръдие, изпълнявайки задачи по контрол на корабоплаването и защита от пиратски нападения. Всички задачи се упражняват, както в дневен, така и в нощен режим.

Въз основа на обновеното през 2019-та Наставление по парашутна подготовка и десантиране, военнослужещите от „Тихина“ провеждат регулярно обучения, отработвайки следните способи:

Десантиране след кацане на въздухоплавателното средство;
Десантиране в режим на висене;
Десантиране в режим на подлитане;
Десантиране с въжена десантна система („бързо въже“);
Десантиране по алпийски способ („рапел“);
Десантиране с въжена стълба;

Задачите по евакуация се отработват най-вече от звеното бордни спасители от морска вертолетна авиобаза „Чайка“. Упражненията включват:

Евакуация с кацане на въздухоплавателното средство;
Евакуация с бордова лебедка;
Евакуация с въжена стълба;
Евакуация с въжена спасителна система – на външен товар;
Евакуация с алпийски въжета – на външен товар.

Използваме възможността да Ви припомним, че бойците от подразделението стартираха благотворителна инициатива за възстановяване и обновяване на паметните плочи на загиналите трима млади воини от отряда и започват събирането на средства. За тях ви разказахме в предишния материал(виж: https://flightzone.bg/boitsite-ot-tihina-podemat-blagotvoritelna-kauza/).

Припомняме също, че тази
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
година „Тихина“ отбелязва 50-годишния си юбилей. МСРО в днешния си вид е създаден на 1 октомври 1970 г. Тогава предназначението му е да осигурява действията на военният ни флот, за което се поддържа готовност за разкриване базирането на противникови морски групировки, оборудването на морския Театър на военни действия (ТВД), състава на сухопътна групировка в крайбрежната ивица, разузнавателна поддръжка на морските десантни сили, установяване местоположението на важни обекти и диверсионни задачи в тила на противника. От локацията идва и популярното име на МСРО в местността „Тихина“ край Варна.


Снимки: „Тихина“

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


„Тихина“ проведе дневно-нощно занятие по десантиране и евакуация

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка