На дъното на Бермудския триъгълник - гигантски подводни пирамиди от дебело стъкло /ВИДЕО/

Pan.bg 23 сеп 2020 | 10:22 views (2685) commentaries(0)
img
pan.bg

В центъра на Бермудския триъгълник са открити две гигантски подводни пирамиди от дебело стъкло. Океанографите твърдят, че тази технология е непозната за съвременната наука и че тя е проектирана по такъв начин, че пирамидите да стоят здраво под вода.

image

Тези странни структури на дълбочина 2000 метра са идентифицирани от сонара и океанографа д-р Майер Верлаг. Квадратната му основа е дълга 300 метра и широка 200 метра. На върха, който достига 200 метра, има две огромни дупки. Водата преминава през една от тях с висока скорост и по този начин създава силна подводна вълна, която допълнително причинява голям вихър.

Поради това на повърхността на водата се образуват мъгла и вълни, които изтеглят всичко на дъното. Ето защо тези, които изследват Бермудския триъгълник, вярват, че това може да е една от причините за мистериозното изчезване на всичко, което е на повърхността.

Въпросът, на който никой няма отговор, е как са построени тези пирамиди и с какви инструменти - цели два километра под водата. В момента е невъзможно да се проведе разследване, тъй като няма съответни машини и съоръжения. Всичко това беше обсъдено на конференция във Флорида. На него репортерите получиха изображения с висока разделителна способност и компютърни данни, показващи, че триизмерните пирамиди са напълно гладки, без водорасли или пукнатини.

Има няколко съобщения за тези пирамиди, които са на дъното на Бермудския триъгълник. Още през 1990 г. американски океанографи откриха камъни, разположени точно в центъра на аномалното място. Учените анализираха всички данни и стигнаха до извода, че повърхността е идеално равна, вероятно от лед или стъкло. За сравнение, тези пирамиди са три пъти по-големи от пирамидата на Хеопс.

Към днешна дата всички проучвания са прекратени. Ученият, Майер обаче смята, че откриването на тайните странни пирамиди в центъра на триъгълника може да хвърли светлина върху много загадки. Например в случаите на мистериозни изчезвания на кораби и самолети, свързани с Бермудския триъгълник. Възниква въпросът защо проучванията в крайна сметка са спрени? Може би всички данни са под гриф секретно и не са достъпни за обществеността.

Източник: zen.yandex.ru Снимки: i.pinimg.com

Превод и редакция: pan.бгloading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка