ГАЛЕРИЯ: Фрегата „Смели“ замина на задгранично плаване

Pan.bg 26 окт 2020 | 21:14 views (1600) commentaries(1)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОФрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев напусна Пункт за базиране Варна за продължително задгранично плаване. Старши национален командир на плаването е капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби. Днес, 26 октомври, фрегатата се отправи към Военноморска база Аксаз, Турция. Там от 30 октомври до 22 ноември 2020 г. корабът ще влезе в състава на Втората постоянна група кораби на НАТО (SNMG 2). В нея освен нашата фрегата са два кораба на Военноморските сили на Испания, един кораб на ВМС на Румъния и един кораб на ВМС на Турция.

Веднага след сформиране на групата, на 30 октомври, започва участието и в противоподводното учение на Военноморските сили на Република Турция с международно участие MAVI BALINA. То ще продължи до 10 ноември 2020 г. Учението ще се проведе в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и военноморска база Аксаз. В него ще участват ВМС на страни от НАТО и ВМС на страни-партнъори.

След завършване на учението Втората постоянна група кораби на НАТО и фрегата „Смели“ ще посетят пристанище Суда, Гърция.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ГАЛЕРИЯ: Фрегата „Смели“ замина на задгранично плаване

PREVIOUS PHOTO 1/3 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  THUNDER 26 окт 2020, 21:28
   
  3
   
  0

Напиши коментар

Задължителни полета*