ПРИКЛЮЧИ УЧАСТИЕТО НА ФРЕГАТА 11 „СМЕЛИ” В УЧЕНИЕТО MAVI BALINA 2020

Pan.bg 09 ное 2020 | 19:10 views (1905) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС
От 30 октомври до 09 ноември 2020 година фрегата 11 „Смели” участва, като част от Втората постоянна група кораби на НАТО, в противоподводното учение с международно участие на Военноморските сили на Турция MAVI BALINA 2020.

Освен фрегата 11 „Смели” в учението участваха надводни кораби, подводници, изтребителна авиация и самолети от базовата патрулна авиация на шест държави. В учението участва и фрегатата ZULFIQUAR от ВМС на Пакистан.

Фокусът на учението, което се проведе в източната част на Средиземно море беше провеждането на противоподводни действия в обширен район от разнородни противоподводни сили. Отработени бяха и действия по противокорабна и противовъздушна отбрана.

Наситено с много и разнообразни сериали, изпълнено с динамика, учението MAVI BALINA 2020 даде възможност на екипажа на фрегата 11 „Смели” да повиши своята подготовка и натренираност в редица направления – откриване и следене на подводен противник, съвместно маневриране, отразяване на атаките на въздушен противник в състава на корабно съединение на НАТО, което допринесе за усъвършенстване на подготовката в многонационална среда.

Добрата подготовка на екипажа и на кораба позволи изпълнението на задачите и при сложни хидрометеорологични условия.

Разборът на учението се проведе на 9 ноември 2020 година във Военноморска база „Аксаз“, Турция. Участието на фрегата „Смели” бе отбелязано като успешно, а подготовката и действията на екипажа – изключително професионални и съответстващи на изискванията за съвместни действия в състава на корабна група.

След края на учението MAVI BALINA 2020 фрегата 11 „Смели” продължава участието си във Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море. Ще се проведат учения от типа PASSEX и ще бъде посетена Военноморска база „Суда“ на остров Крит (Гърция).
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ПРИКЛЮЧИ УЧАСТИЕТО НА ФРЕГАТА 11 „СМЕЛИ” В УЧЕНИЕТО MAVI BALINA 2020

PREVIOUS PHOTO 1/6 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка