Naval Group достави на Аржентина втория офшорен патрулен кораб тип Gowind OPV - A.R.A. 52 Piedrabuena (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Pan.bg 13 апр 2021 | 16:13 views (774) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на navalgroup.comНа 13 април 2021 г. в Конкарно (Бретан) вторият аржентински офшорен патрулен кораб -тип OPV 87 - A.R.A. 52 Piedrabuena, бе доставен на аржентинските ВМС в присъствието на капитан Виктор Ортис, представител на аржентинския флот във Франция и кап. II ранг Гастон Вега, командир на кораба.

Тази доставка е част от договора, подписан от Naval Group с Аржентина през 2018 г. за доставката на 4 многоцелеви патрулни кораба. Първият - А.Р.А. 51 Bouchard (бивш L’Adroit във ВМС на Франция) бе доставен миналия декември, два месеца преди графика. С доставката на A.R.A. Piedrabuena, първият от трите нови патрулни кораба, построени за Аржентина, програмата продължава да напредва по график и ще продължи с темп на доставките една на всеки 6 месеца.

Екипажът на 44 души от аржентинския флот бе обучен за експлоатацията и поддръжката на кораба от екипи на Naval Group и Kership, съвместно предприятие между Piriou и Naval Group. Този втори патрулен кораб от серията, придобит от аржентинските ВМС, който е новопостроен, предлага същите системи и характеристики като тези на първия, A.R.A. 51 Bouchard.

Някои от нейните характеристики са подсилени, за да отговорят на нуждите на флота. По-добре въоръжен и с по-мощен двигател, корабът е оборудван с активна система за стабилизация и носово подрулващо устройство, което е устойчиво на работа в лед, и така корабът е приспособен за навигация в студените води на Антарктида.

Жан-Клод Фландрин, програмен директор, заяви: „Въпреки много сложната глобална санитарна ситуация и благодарение на ангажираността на екипите от Naval Group, Kership, Piriou и всички техни индустриални партньори, успяхме да доставим този първи патрулен кораб, проектиран за нуждите на Аржентина навреме, а също и да продължи подготовката на останалата част от поредицата".

OPV 87, иновативен кораб
Аржентинските офшорни патрулни кораби се възползват от иновациите, разработени от Naval Group и доказани от френските ВМС, който управляваха OPV L’Adroit в няколко океана в продължение на 6 години:
• Много висока издръжливост и отлична мореходност;
• 360° обзор от мостика и уникална интегрирана мачта за кръгово покритие от радара;
• Дискретно и безопасно спускане за по-малко от 5 минути на бързоходни RHIB за Специалните сили благодарение на иновативна рампа на кърмата на кораба;

Тази гама кораби също така се възползват от опита на Naval Group в
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
областта на информационните и командните системи, което позволява обширно наблюдение на морското пространство и откриване на подозрително поведение. A.R.A 52 Piedrabuena е оборудван с БИУС POLARIS® и система за тактическо свързване на данни NiDL®, специално разработена от Naval Group за държавни мисии в морето и доказана на море от френския флот.

Технически характеристики
Офшорният патрулен кораб е в състояние да остане в открито море в продължение на повече от три седмици, да достигне скорост от 20 възела и на него да се базира хеликоптер. Екипажът е сведен до 40 души, като може да приеме още около 20 допълнителни пътници.
• Дължина: 87 метра
• Широчина: 14 метра
• Водоизместване: 1650 тона
• Макс. скорост: над 20 възела
• Условия за настаняване: 59 (екипаж и пътници)
• Автономност:> 7000 морски мили
• Капацитет за качване: два леки катера от 9 метра и един 10-тонен клас хеликоптер

Досие
Досега от моделното семейство корвети и OPV Gowind са договорени 4 и са доставени 2 кораба за ВМС на Египат, като от кораб №2 се строят на място в Александрия.

За Малайзия за договорени 6 кораба, а първия ще бъде доставен през 2021 г. Строят с ен амясто, в Малайзия.

През юли 2019 г. Румъния избра проекта Gowind за строителството на 5 многоцелеви корвети, които също ще се строят на място в Констанца.

През юни 2019 г. и ОАЕ избра проекта Gowing за строителството на 2+2 многоцелеви корвети.


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Naval Group достави на Аржентина втория офшорен патрулен кораб тип Gowind OPV - A.R.A. 52 Piedrabuena (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка