/ВИДЕО/: Трансплантират нос на френска подводница

Pan.bg 13 апр 2021 | 18:36 views (641) commentaries(0)
img
pan.bg

В корабостроителницата Nalal Group в Шербур започна операция по скачване на носа на изведената от експлоатация атомна подводница Saphir с кърмовите отсеци на ядрената подводница Perle от същия тип, която беше сериозно повредена при пожар в корабостроителницата.

Френското министерство на отбраната разгледа четири варианта за по-нататъшната съдба на изгорялата подводница - включително нейната утилизация. В резултат на това се спряха на трансплантацията на носния отсек от друга подводница - Saphir, която беше изведена от експлоатация през 2019 г.

За уникалната операция е създаден цифров модел на подводницата - това ще помогне за точното скачване на всички комуникации и ще позволи на монтажниците предварително да репетират своите действия.

След трансплантацията на носа, дължината на Perle ще се увеличи с 1,4 метра - това е обемът на разпределителните кутии за кабели и тръбопроводи - и водоизместването на кораба ще се увеличи с 68 тона. Увеличеното вътрешно пространство ще бъде използвано за разширяване на помещенията за екипажа.

Връщането на подводницата в строя е планирано за 2023 година.Източник: rg.ru Снимка: cdnimg.rg.ru Видео: Naval Group/ youtube

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка