Patria ще достави акустични противоминни системи на Кралските норвежки ВМС

Pan.bg 21 апр 2021 | 14:35 views (467) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на patria.com

На 20 април 2021 г. Patria получи от Норвежката агенция за отбранителни материали (NDMA) договор за доставка на миночистачната система Patria Sonac ACS Acoustic Minesweeping System за Кралския норвежки флот. Този договор е много важен крайъгълен камък в стратегическите усилия на Patria да се превърне в една от водещите компании, предоставящи решения за подводно и морско разузнаване и наблюдение, особено в областите за борба с подводниците (ASW) и морската борба с мините (MMCM). Новият най-съвременен миночистачен продукт допълнително укрепва морското портфолио на Patria и подобрява конкурентоспособността и позицията на компанията на глобалния пазар на MMCM.

Patria Sonac ACS използва патентованата от Patria технология за източник на звук, предлагаща безпрецедентно акустично излъчване в широк честотен спектър, напълно поддържащ режимите на настройка на мината, симулация на цели и заглушаване на мина. Иновативният дизайн позволява точно възпроизвеждане на истински предварително записани или синтезирани подводни или надводни акустични силуети на цели, което го прави изключително ефективен срещу съвременните интелигентни морски мини. Благодарение на компактните си размери, Patria Sonac ACS е особено подходяща за бъдещи леки автономни системи за многоканално въздействие върху мините.

„Ние сме много горди да предоставим на Кралския норвежки флот способности от световна класа като критична част от техния бъдещ военноморски трален комплект. Разработването на Patria Sonac ACS се основава на дългогодишния опит и ноу-хау на Patria в проектирането и разработването на акустични минни тралове и морски мини с множество въздействия" заяви Йонас Геуст, президент на подразделението Patria Systems.

Patria има над 35 години опит в проектирането, разработването и доставката на подводни акустични системи в областта на разузнаването, наблюдението, борбата с мините и противодействието на морските мини.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка