ВМС на САЩ закупува ново поколение разрушители през 2028 година

Pan.bg 20 юни 2021 | 10:48 views (569) commentaries(0)
img
ПАН.БГ
Американският флот планира да започне закупуването на ново поколение разрушители през фискалната 2028 година
Анализаторите от Конгресната служба за изследване отбелязват, че този срок може да се промени.
Американският флот иска да започне доставка на ново поколение ракетни миноносци DDG (X) от фискалната 2028 г., за да замени застаряващите управлявани ракетни крайцери от типа Ticonderoga (CG-47), оборудвани със система за управление на бойната информация (BIUS) от системата Aegis. Това бе съобщено в прессъобщение от 1 юни от Службата за изследвания на Конгреса на САЩ.

За да финансира научноизследователска и развойна дейност (R&D) по програмата DDG (X) от есминец от следващо поколение, американският флот поиска FY2022. 121.8 и сега зависи от Конгреса на САЩ да одобри, отхвърли или промени този размер на финансирането в бюджета на ВМС за следващата година.

Общо между ФГ 1978 и ФГ 1988 са закупени27 крайцера URO от клас Ticonderoga. Тези кораби са пуснати в експлоатация от 1983 до 1994 г. Първите пет крайцера от типа CG-47, построени по оригиналния технически стандарт, се оказаха твърде скъпи за надграждане и поради това бяха изведени от експлоатация през 2004-2005. Съгласно 30-годишната програма за корабостроене на американския флот на FY2020, останалите 22 крайцера URO от клас CG-47 ще бъдат оттеглени между FY2021 и FY2038.

Въпреки плановете на Военноморските сили да започне доставката на първия DDG (X) около 2028 година, графикът може да се промени, според анализаторите от Конгресната служба за изследване.

В момента военноморските сили закупуват URO разрушители от типа Arleigh Burke (DDG-51) и последният разрушител от този тип ще бъде закупен от флота през 2027 год.

Флотът одобри своите тактически и технически изисквания за DDG (X) през декември 2020 г. По-специално се предвижда DDG (X) да има корпус, дизайнът и контурите на който ще бъдат създадени въз основа на корпусите на миноносците DDG-51 и DDG-1000 от типа Zamvolt (DDG- 1000). Интегрираната система за задвижване на новото поколение IPS ще бъде създадена, като се вземе предвид опитът от създаването на основните силови установки (GEM) на миноносци DDG-1000 иперспективния SSBN от клас Колумбия. BIUS на новия миноносец ще бъде подобен на системата за бойна информация и контрол на миноносците URO DDG-51 във вариант Flight III, които в момента се купуват от американския флот.

Военноморските служители смятат, че
DDG (X) ще има по-голяма водоизместимост от DDG-51 Flight III, който измества 9 700 тона, но по-малко от DDG-1000 разрушителите (15 700 тона). Предполага се, че изместването на DDG (X) ще бъде приблизително 12 700 тона.

Военноморските сили казват, че DDG (X) ще интегрира съществуващите системи в нов дизайн на корпуса, който ще осигури гъвкавост на платформата, пространство, тегло, мощност и охлаждане, за да отговори на бъдещите бойни възможности, което не би било възможно без новопроектиран корпус. Destroyer DDG (X) ще бъде универсален и ще осигури възможност за бързо и лесно надграждане на корабните системи до по-усъвършенствани, когато достигнат етапа на масово производство, а също така ще има увеличен обхват на пътуване и горивна ефективност за увеличаване на оперативната гъвкавост и намаляване на зависимостта на снабдителни кораби. DDG (X) ще има интегрирана система за захранване, която ще осигури необходимите енергийни нива за оръжейни системи, сензори и компютри.

източник
тасс


Zumwalt-class guided-missile destroyer USS Michael Monsoor (DDG-1001) leads a formation including the Arleigh Burke-class guided missile destroyers USS Fitzgerald (DDG-62), USS Spruance (DDG-111), USS Pinckney (DDG-91) and USS Kidd (DDG-100), and the Independence-variant littoral combat ship USS Coronado (LCS-4) during U.S. Pacific Fleet’s Unmanned Systems Integrated Battle Problem (UxS IBP) on April 21, 2021. US Navy Photo
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка