В Русенска корабостроителница ударно - нов кораб!

Pan.bg 15 авг 2011 | 18:19 views (3125) commentaries(0)
img ПР НА РК
За ходови изпитания във Варна се отправя от Русе многофункционален ледови клас сухотоварен кораб от 8000 тона дедуейт, построен по
най-модерен проект. Плавателният съд “FRISIAN OCEAN” (ІМО 9385922) е поръчан от холандската компания Boomsma Shipping B.V. и има дължина от 128,45 м. Строителството му е извършено под надзора и правилата на Германски Лойд. Той е четвърти морски съд за холандските корабособственици, построен тук.
„Корабостроителница Русе” АД предаде два морски кораба с по 8 000 тона дедуейт, откакто има нов собственик. “FRISIAN OCEAN” е завършен за рекорден срок от три месеца и половина, докато предишните съдове от същата серия се строяха за 12 месеца. Поетият ангажимент към холандските корабособственици за изпълнение на поръчката в кратки срокове е в резултат на новата организация на работа и мобилизацията на личния състав.
За пръв път от повече от 10 години, заради извършването на планов ремонт на Дунав мост, средната секция на съоръжението не може да бъде вдигната. Височината на Дунав мост е 23,5 метра, а на кораба 25 метра. Русенските корабостроители намериха решение и “FRISIAN OCEAN” ще премине с демонтирана горна част на димоходната тръба, антени, сигнална мачта и други елементи, надхвърлящи отвора на моста.
„Корабостроителница Русе” АД активно води преговори за строителство на нови кораби, които са пред финализиране.
След промяната на собствеността са изплатени всички забавени работни заплати, задължения и вноски към държавни и публични институции, както и към бившия ДФРР („Държавен фонд „Работна заплата”).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker