Виртуалното обучение на капитаните в Техническия университет-Варна влиза в бъдещето

Pan.bg 29 мар 2012 | 10:06 views (2856) commentaries(0)
img ВО НА ТУ

Иновативни решения, които досега не са срещани в морската индустрия, включват новите тренажори, с които ще бъде оборудван Навигационният тренажорен център на ТУ–Варна.
На VSTEP беше възложена обществената поръчка да достави два NAUTIS тренажора за мостик и зали, оборудвани с десктоп навигационни тренажори и тренажори за машинното отделение. След многообхватен и конкурентен процес на търг беше избрана конфигурацията за морски тренажор NAUTIS на VSTEP, тъй като висококачественият, финансовоефективен морски продукт отговори на всички изисквания за обучение на ТУ–Варна.
Новото оборудване включва NAUTIS 360° тренажор за мостик (пълна мисия) и NAUTIS 120° тренажор за мостик, както и тренажорна зала с 6 NAUTIS десктоп станции. Всеки тренажор за мостик и десктоп станция могат да бъдат използвани в общи и специализирани сфери на обучение като управление на кораба, избягване на сблъсък, ECDIS, Radar/ARPA, AIS и други средства за навигация.
Тренажорите ще включват иновативни решения, които не са срещани в индустрията преди това. Тренажорът за мостик (пълна мисия) може да бъде пренастроен в азимутен тренажор за влекачи за по-малко от час. Може също да се извърши лесна смяна на контролните параметри на кораба, което дава възможност на ТУ–Варна да провежда обучение за голямо разнообразие от кораби и типове пропулсивни системи.
За Машинния факултет на Университета, VSTEP също ще достави 5 десктоп тренажора за машинното отделение за усъвършенствана експлоатация на машинните уредби и съответното обучение.
Пъотр ван Шотхорст, Директор на VSTEP: “VSTEP е горд да бъде избран от такъв престижен университет, за да достави всички тренажори за неговия нов тренажорен център. Договорът включва не само доставката на тренажори, но също така активно сътрудничество, тъй като ТУ – Варна ще предостави всички данни, за да ни помогне при моделирането на нови пристанища и кораби и тяхното всеобхватно тестване. Тренажорният център на Варна ще действа като център по морска симулация за региона, привличайки солидно внимание от морската индустрия. Тази първа поръчка е начало на дългосрочно партнъорство.”
Митко Александров, Помощник Ректор, ТУ – Варна: “Осъществихме мащабно проучване на най-усъвършенстваните морски тренажори на пазара и избрахме NAUTIS заради високото му качество, улеснена употреба, гъвкавост и финансова ефективност. Софтуеърните средства, удобни за ползване от потребителя, осигурени от VSTEP, ще позволят на нашите студенти и преподаватели не само да станат добри
мореплаватели, но и корабни архитекти, инженери по хидродинамика и хидрографи.”
image
NAUTIS е нов набор от напреднали, DNV сертифицирани морски тренажори, които дават по-евтина и същевременно ефективна алтернатива за обучение на морски лица, офицери и екипажи. С наличието на пълен комплект тренажори от десктоп инструктор до тренажор за пълни мисии, NAUTIS изпълняват изискванията на морския бизнес за обучение съгласно най- новите предписания на STCW. Като част от проекта VSTEP ще включи райони за обучение специално за ТУ - Варна, включително Босфора и Дарданелите. Тези райони за учебни цели взети заедно с високо технологичния морски тренажор на NAUTIS ще имат едно ново ниво на реалистичност и така ще допринесат за ефективността на обучението съгласно най-последните изисквания на учебните програми.
За повече информация за морските тренажори на NAUTIS вижте: "http://www.nautissim.com/"

Относно NAUTIS
NAUTIS е набор от напреднали, DNV сертифицирани морски тренажори, които дават по-евтина и същевременно ефективна алтернатива за обучение на морски лица, офицери и екипажи. С наличието на пълен комплект тренажори от десктоп инструктор до тренажор за пълни мисии, VSTEP са намерили финансово ефективно решение, с което посрещат изискванията за обучение, както с военни така и с граждански цели, включително на морски колежи, морски академии, морски центрове за обучение и индивидуални корабособственици съгласно най- последните изисквания на STCW.


Относно VSTEP
VSTEP са водеща европейска компания за разработване на тренажори и софтуер за виртуално обучение. Използват интерактивна 3Д технология, създавайки приложения за обучение, който са печелили награди и които дават възможност обучаемите да развиват своите умения по практичен и финансово изгоден начин. От основаването си през 2002, VSTEP, са предоставили многобройни тренажорни решения за водещи клиенти в индустрията и правителствени организации по цял свят. Като водеща компания в бизнеса VSTEP продължава да обновява света на виртуалното обучение с професионални, точни и революционни нови тренажорни технологии. С множество награди и отличия за нововъведения VSTEP поставя стандарт за виртуалното обучение и тренажори и дава път на по-ефективно обучение чрез напреднала виртуална технология.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker