В първите два дни на юни над река Марица ще ври и кипи. Порой отложи репетицията

Pan.bg 15 май 2012 | 11:17 views (2763) commentaries(0)
img Otbrana.com

Формирования от Българската армия и структури на пряко подчинение на министъра на отбраната ще покажат умения на Международното изложение „ХЕМУС 2012” в периода 30 май – юни. Техният динамичен показ ще бъде на 1 юни от 17.00 до 18.30 часа. Ако времето не позволи – на 2 юни от 12.00 до 13.30 часа. Той ще бъде южно от Международен панаир – Пловдив над река Марица.

Динамичният показ - демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации ще включва: прочистване на обект и елиминиране на терористи; наблюдение, търсене, откриване и локализиране на мястото на бедстващи и търсене и спасяване на бедстващ, съобщават от панаира.

24-та вертолетна авиационна база Крумово ще се включи в демонстрациите с два вертолета „Кугър”, става ясно от съобщението на ВВС. Ще бъдат изпълнени две задачи. При първата – “Прочистване на обект и елиминиране на терористи” – чрез способа “бързо въже” ще бъде стоварен отряд за специални операции от 68 Бригада „Специални сили” на южния бряг на р. Марица до моста на бул. “Цар Борис ІІІ Освободител”. По време на втората – “Търсене и спасяване на бедстващ” – спасител ще се спусне с бордова лебедка, ще окаже първа медицинска помощ и ще евакуира пострадал.

Чрез динамичния показ ще бъде демонстрирана способността за съвместни действия между Българската армия и формирования от МВР при провеждане на специални операции по единен сценарий на тема “Демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации”, уточняват от ВВС. Такива демонстрации ще се проведат за първи път в близост до Международен панаир – Пловдив.

Пролетният порой над Пловдив отложи планираната за снощи генерална репетиция на участниците в динамичния показ. Очаква се това да се случи след една седмица.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker