Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/JAKO1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Почина генерал-лейтенант от запаса Яко Молхов

Pan.bg 16 юли 2012 | 20:49 views (3069) commentaries(0)
image" alt="img" /> Почина генерал-лейтенант от запаса Яко Молхов

Otbrana.com

Поклонението пред тленните останки на генерал-лейтенант Яко Молхов ще бъде утре, 17 юли, от 12 ч., в Ритуалната зала на Централните софийски гробища, съобщиха от ЦС на СОСЗР. Във връзка с кончината на генерала председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов е изпратил съболезнователно писмо до неговите близки. В писмото се посочва: „Включил се от най-млади години в антифашистката борба и воювал на фронта срещу хитлеристите, за да възтържествува правдата и свободата. Той посвети живота си на най-благородната професия-офицер - от Българската народна армия, в която прослужва 46 години.

Получил солидна военна подготовка у нас и в Съветския съюз, той е един от уважаваните преподаватели и завеждащ катедра „Артилерия” във ВА „Г.С.Раковски”. За деловите му качества в последствие е издигнат за зам. началник на ГЩ на БНА по автоматизацията и същевременно отговарящ за военноисторическите изследвания. Като такъв той допринесе в значителна степен за развитието на българската военно-теоретична и историческа мисъл.

След пенсионирането си генерал-лейтенант Молхов се отдава на обществена дейност, като е един от възстановителите на СОСЗР, заместник-председател и почетен член на Съюза на ветераните от войните и член на БАС. Продължи да твори като разработи интересни научни теми от областта на военната история и актуални военностратегически проблеми.”
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка