Американската армия с нови поръчки за системата „Карл Густаф” на Сааб

Pan.bg 03 окт 2012 | 09:39 views (2139) commentaries(0)
img „Кук къмюникейшънс”

Компанията Сааб, производител на продукти в областта на отбраната и сигурността, подписа нов договор с армията на САЩ за доставката на портативната оръжейна система „Карл Густаф” (Carl-Gustaf). За втори път армията на САЩ купува 84-милиметровата стрелкова система, за да оборудва силите си. Стойността на поръчката възлиза на 31 милиона щатски долара.
Системата отдавна е на въоръжение в Силите за специални операции на САЩ, но отскоро е на въоръжение и в редовните сухопътни войски на американската армия.
„Подписването на този договор е още един важен етап в развитието на системата „Карл Густаф”. Новата поръчка показва доверие от страна на клиента в способностите на нашия продукт,” каза Томас Самуелсон, старши вицепрезидент на отдел „Динамика” в Сааб.
„Фактът, че армията на САЩ продължава с плановете си да използва тази система в основното си въоръжение, говори сам за себе си. Системата „Карл Густаф” многократно е доказвала себе си в най-трудните и е многофункционална система, служеща като мощно оръжие за войника,” каза Дан-Аке Енщенд, президент на Сааб „Северна Америка”.
Системата „Карл Густаф” има успешна история и е модернизирана и адаптирана за новите изисквания. Истинска многоцелева портативна стрелкова система, тя се използва в над 40 държави по света. В момента тя се произвежда във версията „Карл Густаф М3” като Сааб продължава да я развива с цел в бъдеще системата да бъде по-лека и по-развита.
С няколко офиса в САЩ Сааб „Северна Америка” предлага широка гама от продукти, услуги и решения в много области, сред отбрана и национална сигурност, на клиенти в САЩ и Канада.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка