ВИДЕО: Ето я Марта, на която цялата страна помага

Pan.bg 16 май 2013 | 10:45 views (2542) commentaries(0)
img БЛИЦ TV: Ето я Марта, на която цялата страна помага
Все повече хора с благородни и добри сърца се включиха в каузата момичето да оздравееМарта Цветкова, която събуди състрадателността на българите в страната и извън граница вярва, че ще оздравее. Не се страхува от предстоящата операция в Щвейцария и изразява дълбока благодарност към всички, които се притичат на помощ. Днес в родния й град Карлово се проведе първия благотворителен концерт, на който се събират средства, необходими за лечението на 13 годишната отличничка. Марта сама се изяви са сцената, нейното хоби са музиката и пеенето. След масирана кампания в БЛИЦ и Карлово ТВ все повече хора с благородни и добри сърца се включиха със своя лепта в каузата Марта да оздравее. На концерта военнослужещи, колеги на родителите на детето, препълниха залата. Докато слушаха изпълнението на момичето, очите на коравите мъже се насълзиха. Довечера предстои втори концерт, билетите за който са изкупени. Както БЛИЦ съобщи, Марта страда от спина бифида сколиоза. Това е вродено изкривяване на гръбначния стълб, левия крак на момичето е скъсен с 2 см. Заради растежа си в момента, има опасност болестта да прогресира и Марта да остане неподвижна.
Затова в края на юни се налага спешна операция в Швейцария. За нея са необходими 83 хиляди швейцарски франка. Организаторът на събитието, бригаден генерал Димитър Шивиков изброи средствата, осигурени от 61 Стрямска механизирана бригада, от колегите на родителите, от Министерството на отбраната, от политици, от хора с добри сърца. Събрана сума е вече над 30 хиляди евро.
Дарителската сметка за тези, които имат възможност да дадат своята лепта едно прекрасно българско дете да пее и ходи е:

Банкова сметка:

Банка ОББ; IBAN:BG94 UBBS 8002 1300 3080 10
Марта Недялкова Цветкова
BIC код: UBBSBGSF
MKB ЮнионБанк; IBAN:BG21CBUN91951090469562-CHF
Здравка Борисова Цветкова
BIC код: CBUNBGSF


Желаещите могат да пуснат есемес с текст "DMS MARTA" на номер 17777. За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 есемес е 1,20 лв. с ДДС или преведат конкретна сума в банкова сметка.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка