Индивидуална подготовка за танкисти

Pan.bg 08 юни 2013 | 11:53 views (2200) commentaries(0)
img bgarmy.bg


От 3 юни до 14 юни 2013 г. в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен командирите, мерачите и механик водачите на танк преминават индивидуална подготовка. Командирите и мерачите на танк на ЦПС имат занятия по огнева подготовка.
Механик водачите на танк ще преминат курс за правоуправление на бойни бронирани машини (МТ-ЛБ и БМП-23). В края на индивидуалната подготовка ще се проведат изпити.
***
На 4 юни ЦПС беше инспектиран по линия на Виенски документ-2011 според изискванията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. При настоящото посещение четиримата инспектиращи са от Украйна, начело с подполковник Мороз. Инспектиращите бяха посрещнати от командира на ЦПС полковник Христо Стаматов, който чрез онагледен брифинг ги запозна с формированието – кратка историческа справка, настоящо състояние, основните мисии и задачи.
***
На 3 юни в Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти-Русе, който е в състава на ЦПС, завърши поредният курс за придобиване на квалификация "Водач на МПС категория С" и "Водач на МПС категория С+Е". Всички участници в курса, които са военнослужещи от различни формирования от състава на СВ, успешно положиха нужните изпити за придобиване на съответната квалификация.
***
На 31 май ЦПС отвори врати за най-малките жители на града. Малчуганите бяха гости на военното формирование по повод международния ден на детето – 1 юни. Те имаха възможност да видят танк Т-72, 122-милиметрова самоходна гаубица „Гвоздика”, бойна машина на пехотата (БМП-1 и БМП-23), както и друга бронирана техника, разгледаха образци леко въоръжение, сред които пистолет „Макаров” и автомат „Калашников”. Показаната бронирана техника и леко въоръжение бяха разгледани и от 44-ма новоприети военнослужещи от в. ф. 22 180 в Казанлък.
***
На 12 юни ЦПС ще бъде домакин на заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ през тази година, който се провежда под патронажа на командира на СВ генерал-майор Нейко Ненов. Български фолклор, патриотични и воински песни, наши и чуждестранни хитове, инструментални изпълнения и танци, хумор и артистични изяви ще сътворят динамичен и наситен спектакъл и тази година.

Фото автора
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker