ГЕНЕРАЛ ПЛАМЕН АНГЕЛОВ, ДИРЕКТОР НА "ВОЕННА ИНФОРМАЦИЯ": ПО-ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ ВЪРХУ РАЗУЗНАВАТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ! (ВИЗИТКА)

Pan.bg 09 юли 2018 | 08:12 views (2544) commentaries(0)
img По-голямо внимание върху сигурността на разузнавателната дейност


Един от приоритетите ми ще бъде контраразузнавателното осигуряване на разузнавателната дейност. Това каза новият директор на Служба „Военна информация“ бригаден генерал Пламен Ангелов, който бе представен днес в Комисята по отбрана от заместник-мнистъра на отбраната ген. Атанас Запрянов. Той информира, че предстои преглед на разузнавателните способности. До края на октомври трябва да са готови съответните аналзи и на тяхна основа да се вземат решения за прегрупиране на силите и средствата. Друг приоритет е одобряване качеството на анализите, които службата предоставя на съответните държавни институции.

Във връзка с кадровото осигуряване, бригаден генерал Ангелов изрази тревога за падането на качеството на обучението във военните училища, което се отразява и на кадровия потенциал за военното разузнаване. Свикнахме да работим с по-малко средства от необходимите, каза той, но ще бъдем доволни, ако получим по-голям финансов ресурс. Службата има идея как да го използва.

Няма опасност от бежански потоци към България, каза още генералът. „Бежанска вълна от Сирия при положение, че конфликтът се движи с тази динамика, която е в момента, не бихме могли да очакваме, специално от Сирия. Освен това Турция си изпълнява коректно ангажиментите по споразумението“, добави ген. Ангелов пред парламентарната комисия по отбрана.

Той припомни предизборните изявления на турския президент Реджеп Ердоган, че ще създаде условия за сирийските бежанци, които са на територията на страната му, да се завърнат по родните си места.

Депутатите подертаха, че бригаден генерал Ангелов е преминал през всичи дръжности в Служба „Военна информация“, което е основание за успешно ръководство.

***

Пламен Иванов Ангелов е роден на 7 септември 1966 г. в гр. Сливен.

Образование - висше.

Образователно-квалификационна степен „магистър”.

Военна квалификация:

- Военна академия „Г. C. Pаковски”, Стратегически курс.

- Военна академия „Г. C. Раковски“, „СОАР“.

- ВНВУ „В. Левски“, „Войсково разузнаване“.

На военна служба е от 1988 г.

Във военно звание „полковник“ е от 2013 г.

Длъжността „директор на Служба „Военна информация” се овакантява считано от 22 май 2018 г. поради освобождаване от длъжност и от военна служба на бригаден генерал Светослав Любенов Даскалов.

С Указ № 105 полковник Пламен Ангелов е назначен на длъжността директор на служба
„Военна информация“ и удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 22 май 2018 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка