Patria АМV участва в „Европейско изпитание на сухопътни роботи – (ЕLROB) 2018 “

Pan.bg 09 окт 2018 | 07:34 views (1213) commentaries(0)
img
Най-новият член на успешното семейство Patria AMV 8x8, е изцяло дигитализирана модерна машина, която участва в изложението „Европейско изпитание на сухопътни роботи (ELROB) 2018“. Изложението се проведе на 24-28 септември 2018 г. в Монс, Белгия.

Научно-иследователската и развойна дейност на Patria се фокусира върху разработката на автономна платформа за военни нужди. Patria разработи интегрирана електронна система за управление (drive by wire), която позволява автономни функции и дистанционно управление на машината при запазване на стандартната възможност за ръчно управление от механик-водач, който се намира в нея. С партньора си Diehl Defense Patria създаде автономен вариант на Patria AMV, способен да се движи, без да се управлява ръчно.

Съвременните автономни функции в машините Patria са проектирани и изпълнени така, че могат да бъдат интегрирани към всички съществуващи и вече доставени машини Patria AMV 8x8, без да се прави компромис с конвенционалното ръчно управление на машините. Това означава, че над 1600 машини Patria AMV могат да станат автономни в бъдеще - без да са включени бъдещите продажби на лидера на пазара на модерни бронирани машини.
Събитието ELROB, особено неговата военна част, демонстрира способностите на съвременните автономни сухопътни машини за движение на открито OFF road, получени в резултат на най-новите достижения на научно-изследователската и развойна дейност. Изпитания се проведоха на базата на различни сценарии, разработени в тясно сътрудничество с военните потребители, като отразяват актуалните изисквания на военните.

В ELROB Patria AMV беше използвана в сценария на конвой, където машината се движи автономно след „водещото конвоя“ превозно средство. Автономността е една от основните бъдещи характеристики, които осигуряват по-висока защита на войниците, като тя ще даде възможност за нови сценарии за употреба, ще разшири възможностите за използване на платформите за изпълнение на нови задачи.

Ако България избере Patria, ще има възможността да интегрира и използва в бъдеще дистанционното автономно управление на машините във всичките им варианти.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка