Пентагонът в голяма криза: 71% от младите американци са негодни за армейска служба

Pan.bg 12 окт 2018 | 14:29 views (1297) commentaries(3)
img
blitz.bg


Пентагонът изпитва трудности при набора за военна служба, тъй като младите американци са с наднормено тегло, което им пречи да служат в армията.

"Днес близо една трета от младите американци са с прекалено наднормено тегло, за да служат във въоръжените сили", заяви пeнсионираният генерал Самюъл Ибсън. Той представи тази седмица нов доклад на експертната група "Съвет за силна Америка" за набора на военнослужещи в сухопътните сили. "Изключително важно за националната ни сигурност е желаещите да служат на страната да отговарят на критериите за прием", каза Ибсън.

По данни на Пентагона от 2015 г. 71 процента от американците между 17 и 24 години не са годни за военна служба заради наднормено тегло, липса на необходимо ниво на образование, криминално минало или употреба на наркотици. Освен това 31 процента от желаещите да се запишат в армията млади хора не са били приети заради наднормено тегло, предава АФП, цитирана от БТА.

По тази причина за първи път от 2005 г. сухопътните сили на САЩ не успяват да наберат желания брой военнослужещи. Ръководителят на набора на военнослужещи в сухопътните сили генерал Джо Галоуей съобщи на пресконференция миналия месец, че са били набрани 6500 души по-малко от очакваното. Според доклада проблемът с наднорменото тегло засяга и войници, които вече са на служба. През 2015 г. 7,8 процента от тях са с наднормено тегло, със 73 процента повече в сравнение с 2011 г.

Всяка година американското министерство на отбраната отделя по 1,5 милиарда долара за здравни разходи, свързани с наднорменото тегло на действащите и бившите войници и семействата им. Пентагонът определи по-строги критерии за физическото състояние на действащите войници, а министърът на отбраната Джим Матис заплаши да освободи тези, които не отговарят на критериите.

"По-голямата част от проблемите на Америка се решават на местно ниво. Този проблем също трябва да бъде решен така", заяви миналия месец Матис пред възпитаниците на военното училище във Вирджиния и посочи, че е доста разтревожен.

Министърът отбеляза също, че някои региони на САЩ са по-малко засегнати от други и затова служителите, извършващи набора, се фокусират върху тях при привличането на военнослужещи. Според доклада на "Съвета за силна Америка" проблемът с наднорменото тегло засяга повече бедните южни щати, отколкото богатия Североизток.


В доклада се посочва, че процентът на негодните за военна служба заради наднормено тегло младежи между 17 и 24 години е най-висок в столицата Вашингтон (78 процента), а най-нисък е в Хавай (62 процента). В щата Мисисипи той е 76 процента, а в Мейн - 68 процента.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  социопат 12 окт 2018, 15:12
   
  7
   
  1

  "прекалено наднормено тегло" Пише се "свръхнормено тегло". "71 процента от американците между 17 и 24 години не са годни за военна служба заради наднормено тегло,липса на необходимо ниво на образование, криминално минало или употреба на наркотици" И в България ще стане същото.

 2. #2
  Borei 12 окт 2018, 19:02
   
  3
   
  2

  И в Европа (натовските страни) не е по-добре!

  Тука проблемът е, че младежта не иска да служи и тази професия не е много желана!
  НО, това са добри новини!
  Натото ще е все по-слабо и вероятността от "голяма война" ще става все по-малка!

 3. #3
  real deal-111 12 окт 2018, 20:33
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  То вече е същото! Затова за говоря за пълната липса на смисъл във въвеждането на идиотщината на Каракачанов (Свинята) -наборна служба! Е няма да му се случи!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка