Съкращават сроковете за прием на войници

Pan.bg 18 мар 2019 | 09:45 views (510) commentaries(0)
img Идеята е конкурсът да приключи до 3-4 месеца и кандидатите да бъдат назначени, каза началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Включително се обмисля вариантът тези, които са приети да се назначат, да започнат обучение и в това време да върви проучването за получаване на допуск за класифицирана информация.

Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

В бюджета на МО за тази година има заделени средства за прием на 800 войници. Това каза генерал Андрей Боцев по време на последното заседание на Комисията по отбрана в отговор на въпрос на народния представител Валентин Радев. В момента, посочи началникът на отбраната, тече конкурс в Сухопътни войски. 111 кандидати са подали документи за 185 места. Обявен е конкурс за 100 места във ВМС. Подготвя се заповед за конкурс във ВВС.

Предвидили сме да проведем пет такива конкурса, като след всеки анализираме резултатите, отбеляза ген. Боцев. Ако се налага, подчерта той, имаме готовност и за повече конкурси. Работна група обсъждала сроковете за подаване на документи и за проучване. Имало много случаи, когато приети се отказват заради 6-месечния срок до назначаването. Идеята е конкурсът да приключи до 3-4 месеца и кандидатите да бъдат назначени. Включително се обмисля вариантът тези, които са приети да се назначат, да започнат обучение и в това време да върви проучването за получаване на допуск за класифицирана информация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка