През юни е учението „Ответен удар-19”

Pan.bg 22 апр 2019 | 13:06 views (628) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Във 2-ра Тунджанска механизирана бригада под ръководството на заместник-командира на формированието полковник Недялко Ников се проведе основна планираща конференция на най-мащабното учение за годината на Сухопътните войски „Ответен удар-19”. Участваха военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Центърът за подготовка на специалисти в Сливен, както и представители на Силите на САЩ в Европа и военнослужещи от въоръжените сили на Република Гърция.
Обсъдени бяха въпроси, свързани с времевия график за подготовката и провеждането на учението, деня за демонстриране на способности и потвърждаване на международното участие с утвърдения към края на конференцията график. През втория ден на конференцията замисълът за провеждане на съюзната съвместна отбранителна операция беше наложен на местността през време на рекогносцировката на учебен полигон „Ново село”.
Тактическото учение с бойни стрелби с 38-и механизиран батальон е с международно участие и е свързано с учението Saber Guardian-19. Ще се проведе за времето от 7 до 19 юни т.г. на учебен полигон „Ново село”. В него ще вземат участие военнослужещи от България, Гърция, Албания , Северна Македония и Силите на САЩ в Европа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка