До декември избират изпълнител на проекта за модернизация на Сухопътните войски

Pan.bg 19 юли 2019 | 18:47 views (400) commentaries(0)
img
news.bg


Най-късно до 20 декември тази година трябва да стане ясен изпълнителят на инвестиционния проект "Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада".

На заседание на Съвета по отбрана беше решено, че дотогава трябва Междуведомствената работна група да направи окончателен избор.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов утвърди искането за предоставяне на предложение RFP (Request for Proposal) за проекта. Предстои стартира процедура между Министерството на отбраната и Министерството на икономиката за изпращане на RFP до компаниите ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System - MOWAG (Швейцария).

След като искането бъде изпратено, ще бъде назначена Междуведомствената работна група за избор на изпълнител за инвестиционния проект. Нейната задача ще бъде да извърши пълен анализ и оценка на подадените оферти.

Целта на проекта за модернизация на Сухопътните войски е окомплектоването с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност в страните членки на НАТО.

Припомняме, инвестиционният проект беше приет през 2018 г. и предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

Срокът за реализация е 12 години, а прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лева с ДДС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка