Нов шанс да учите за офицери от Българската армия

Pan.bg 19 авг 2019 | 11:18 views (1208) commentaries(0)
img Източник:"Svodka.start.bg'';Спирдон Спирдонов

От днес до 13 септември се подават документи за допълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в НВУ „Васил Левски” за учебната 2019/2020 година. Това става ясно от заповед на началника на университета. Самите конкурсни изпити, тестове и прегледи ще се проведат от 16 до 27 септември.

Незаетите места за обучение на курсанти в НВУ за специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” са по специализациите полева артилерия; противовъздушна отбрана на войските; артилерийско и зенитно въоръжение, стрелково оръжие, оптика и бойни припаси; артилерийско инструментално разузнаване; зенитно-ракетни войски; радиотехнически войски и летец пилот. Броят на свободните места по военни специализации да бъде актуализиран и публикуван на сайта на Университета до 13 септември. Кандидатите за курсанти могат да подават документи за всички специализации, по които е обявен прием по реда на предпочитанието.

Положителните резултати на кандидатите, явили се на първия конкурс (февруари – юни 2019 г.) и издържали общообразователния тест, изпита за физическата годност, получили на медицинския преглед „годен за обучение във ВВУ” и положителна оценка на психологичната пригодност, както и явилите се на писмения тест по английски, френски или немски език се признават при кандидатстването, се посочва още в заповедта.

Класирането на кандидатите ще се извършва в низходящ ред на състезателния бал. То ще се отдаде в заповед на началника на университета и ще обяви на информационната страница на интернет сайта на университета до 17.00 ч. на 30 септември. Заседанието на приемната комисия е на 2 октомври от 10.00 ч. в Ритуалната зала на НВУ „Васил Левски”. Приемната комисия беседва с всеки кандидат. След приключване на беседата председателят на комисията обявява решението за приемането или неприемането му. При облекчени условия се приемат кандидати, успешно участвали в конкурсните изпити които са класирани с еднакъв състезателен бал; кръгли сираци; близнаци, които кандидатстват едновременно във висшето военно училище и единият от тях е приет; отгледани в домове за деца, лишени от родителски грижи, става ясно от заповедта за допълнителен прием.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker