Честит 100-годишен юбилей на фронтовака от Велинград бай Христо!

Pan.bg 22 авг 2019 | 12:47 views (249) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Димитър Шулев

На 12 август 2019 година ветеранът от Втората световна война Христо Димитров Чотрев от Велинград отпразнува своя 100- годишния юбилей. По този повод в дома му го посетиха началникът на Военно окръжие – Пазарджик, подполковник Петър Петров, председателите на обласните съвети на СВВБ и на СОСЗР Пазарджик Петко Генуров и майор от запаса Костадин Златев, секретарят на Областния съвет на СВВБ подполковник от запаса Димитър Шулев, представители на общината и общественици.

Председателят на Областният съвет на СВВБ- Пазарджик, Петко Генуров приветства столетника връчи му почетения знак на Централния съвет на СВВБ, грамоти, поздравителен адрес, предметна и парична награди.

Подп. Петров поздрави Чотрев, прочете заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за награждаването и му връчи грамота и юбилеен медал. Поздравления и награди господин Чотрев беше вече получил и от бригаден генерал Емил Шошев, директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ в Щаба на отбраната. Кметът на общината също поздрави юбиляря и му връчи награди на Общинската администрация и Общинския съвет във Велинград.

Бай Христо сподели накратко за участието си в първата и втората фаза на Отечествената война. Синът му Димитър разказа за живота му след завръщане от фронта. Сподели за активния обществен живот и написаните спомени от баща му, публикувани в местната преса. Уточнено беше тези спомени да се обработят и предоставят за публикуване от Областният съвет на ветераните от войните в България. Гостите си направиха снимки с Христо Чотрев и му пожелаха много здраве и щастлив живот. Трогнати от вниманието близките почерпиха гостите и изказаха своята сърдечна благодарност на Централния и Областен съвет и на присъстващите на тържеството за грижите към ветераните от войните.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker