Варненските запасни стрелят най-точно

Pan.bg 18 сеп 2019 | 15:29 views (248) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

С турнир по стрелба завърши Вторият национален събор на запасното войнство, който се проведе вчера и днес в местността „Крънска кория“ край Казанлък. Надпреварата бе на полигон „Тюлбето“. Състезателите от областни и общински структури на СОСЗР бяха посрещнати от командира на 2 механизиран батальон на 61 механизирана Стрямско бригада подполковник Георги Калчев, който е и началник на гарнизона. По това време във военното формирование при голям интерес бе показана бойна техника. Проведе се и традиционният шахтурнир, където първи бе отборът на Казанлък, а втори и трети се наредиха запасните от Стара Загора и Кюстендил..

Отборите стреляха с пистолет „Макаров“ и пневматична пушка.
Купата за първо място отборно на стрелба с пистолет спечелиха варненските запасни, начело със секретаря на Общинската организация подполковник от запаса Захари Захариев.
След тях на почетната стълбичка се качиха водачите на отборите „Шипка“ – Казанлък и на Стара Загора.
Първата тройка в индивидуалното класиране бе от Симеон Стоилков, Стен Лазаров и Павлина Иванчева.

На стрелбата с пневматична пушка най-добре се представиха отборите на Шипка-1 и Шипка-2 от Казанлък , а трети се наредиха запасните от Стара Загора.
Индивидуално първа бе Анна Чепилска, а след нея – Калоян Георгиев и Славка Самарска.

Купите и грамотите връчи председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков. За добрата организация той отличи със символното шалче на съюза председателят на съдийската комисия майор от запаса Захари Даскалов. Бяха връчени и членски карти на нови членове на съюза от Казанлък.

След като поздрави всички участници, генерал Стойков благодари на подполковник Калчев за отличното домакинство на събора и на капитан Юрий Христов, който бе ръководител на стрелбата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка