Командоси тръгнаха за участие в мисия на НАТО

Pan.bg 20 сеп 2019 | 13:40 views (611) commentaries(1)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Цончо Драгански

image

Екипът ще изпълнява задачи като Сили за специални операции

Изпращаме пореден 6-и наш контингент за участие в операция на НАТО. Изминаха почти 3 г., в които ние извоювахме и на дело доказваме, че можем да изпълняваме задачи с нашите съюзници от Силите за специални операции на НАТО като Сили за специални операции, това, за което сме се обучавали през цялата си служба, това, което сме работили, това, за което се подготви през последните месеци и контингентът, който сега изпращаме. Така започна словото си командирът на 68-а бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев на церемонията в Пловдив по тържественото изпращане на личен състав за участие в операция на Стабилизиращите сили на НАТО.
Той благодари на началника на Групата за специални операции капитан Ангел Танчев и на неговите подчинени от контингента за положените от тях усилия, за професионализма, който са показали, и за успешното получаване на сертификат през седмицата, в която са били финално проверени и изпитани. С това те нагледно са доказали, че ще заминат за изпълнение на задачите си с пълна отговорност и увереност
в своите сили. Бригаден генерал Матеев изрази убеждението си, че военнослужещите ще представят достойно себе си, своите командири, Българската армия и Република България. И ги увери, че техните семейства и близки ще имат неговата пълна подкрепа, както и на заместниците му, и на целите Специални сили.
През следващите 6 месеца вие ще сте в нашите сърца. Каквото ви е необходимо, ние ще ви подкрепяме оттук. Присъствието на гостите показва, че вие имате и подкрепата на държавното и местното ръководство на Пловдив, на Българската православна църква и на нашите колеги от полицията. Но, разбира се, най-вече за успеха на мисията всичко е във вашите ръце и умове, обърна се към воините от контингента командирът на 68-а бригада. И им пожела да бъдат здрави, да работят успешно със своите колеги и да се завърнат след 6 месеца с достойнство и чест от изпълнените задачи. Бригаден генерал Явор Матеев връчи на капитан Ангел Танчев сертификата за участие в мисията зад граница.

image

От свое име и от името на своите подчинени от контингента командирът на Групата за специални операции благодари за
оказаното доверие да участват в предстоящата мисия. Искам специално да благодаря на командването и щаба на бригадата, на командването и щаба на 2-ри батальон „Специални сили” и на всички военнослужещи за помощта и подкрепата, която ни оказаха по време на подготовката. Участието ни в тази мисия е не само чест, но и голяма отговорност, отговорност както пред вас – нашите командири и началници, така и пред нашите близки, роднини и семейства. Ние не само ще се стремим да запазим добрите впечатления, които колегите преди нас са оставили, а и ще изпълним поставените задачи, така че да дадем своя принос за националната сигурност на Република България, заяви в словото си капитан Танчев. И увери бригаден генерал Матеев, че той и групата ще вложат изключително старание за професионалното изпълнение на възложените задачи, ще направят всичко по силите си, за да се представят достойно, да защитят оказаното доверие и да отстояват девиза на 68-а бригада „Специални сили” – „Там, където другите не могат”. Накрая благодари на всички за топлите думи и сърдечното изпращане.
Молебен за здраве на личния състав на бригадата отслужи Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений. Той подари на капитан Танчев икона с образа на Божията майка – Света Богородица, която да бъде закрилница в отговорната мисия. Изпращането на контингента завърши с тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестър на ВВС. Гости на тържеството бяха Здравко Димитров – областен управител на област Пловдив, Савина Петкова – председател на Общинския съвет на Пловдив, Йордан Ставрев – заместник-кмет на Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев – директор на Областната дирекция на МВР – Пловдив, полковник Асен Шопов – председател на Пловдивския военен съд, генерали и офицери от запаса.
В бригадата капитан Ангел Танчев е командир на рота „Специални сили” във 2-ри батальон. Завършил е НВУ „Васил Левски” през 2008 г. Бил е командир на взвод, а на сегашната си длъжност е от 2018 г. Контингентът сменя в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО воините от Групата за специални операции с началник капитан Веселин Петков, също от 68-а бригада, които заминаха на мисия в края на февруари т.г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 20 сеп 2019, 14:37
   
  5
   
  5

  "...Изпращаме пореден 6-и наш контингент за участие в операция на НАТО..."

  Трябва да знаете, че Нато е агресивна военна организация, защитаваща интересите на сащиянската мафия, задкулисното правителство там, по света!

  Нали тези разчлениха Югославия, а след това се разбра, че САЩ първо са организирали междуетническите вражди за да се стигне до гражданската война, а след това идват като "миротворци", за да си вземат Косово и да си направят там най-голямата военна база в Европа!

  http://fact.international/2019/03/ex-cia-agent-we-got-millions-to-destroy-yugoslavia/

  И това ако е миротворчество, здраве му кажи! И са използвали уранови боеприпаси, с които населението доста години след тази война ще умира там, от тяхната агресия!

  А Ирак? И там измислиха някаква глупост, като причина да унищажат тази страна и избият хиляди, ако не милиони цивилни граждани!
  И в Сирия са на страната на терористите. Въоръжават ги, обучават ги и даже ги закрилят с Ф-22, когато руските самолети са тръгнали да ги бомбардират...

  А за Ирак след това си казаха, че било "грешка"? Е грешка, при която една страна е разбита и хиляди са загинали от техните "грешки"?
  Големи "миротворци" са, САЩ и Натото им :)!!! Където се появят, се сее смърт и се лее кръв!

  Какво толкова се радвате, че ще ходите на такава "мисия"? Ако искате, ходете за пари, но знайте, че не сте никакви "миротворци", а прости наемници, които срещу заплащане, прокарват интересите на САЩ, някъде по света! И могат и да ви убият там!

  "...военнослужещите ще представят достойно себе си, своите командири, Българската армия и Република България...."
  Не ни представяте изобщо!!!
  България и нашата национална сигурност, отбрана и т.н., нямат нищо общо с интересите на американската олигархия! Правете разлика и не се лъжете!
  Нашите граници са на Балканите, тука трябва да ни защитавате, ако сте патриоти! А да воювате на другият край на света за пари, това не е никакво "представяне" и "достойнство", чисто печалбарство е! България и нашият народ, нямат нищо общо с това!!!

  "...Молебен за здраве на личния състав на бригадата отслужи Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений. Той подари на капитан Танчев икона с образа на Божията майка – Света Богородица, която да бъде закрилница в отговорната мисия...."

  Това обаче е вече в повечко.... Света Богородица да ви защитава, когато ще стреляте по чужди народи за интересите на САЩ? Сами си отговорете, колко ще ви защитава тя в такава "мисия"?

  Хайде успех и от мен, да изкарате добри пари и да се върнете живи и здрави, но знайте, че не сте никакви миротворци!!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка