Бъдещи матроси в „Бъди войник“ (Припомняме)

Pan.bg 23 сеп 2019 | 21:47 views (404) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор: Венцислав Жеков

При голям интерес в Бургас премина представянето на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Събитията целят популяризирането на военната професия сред младите хора. На проявите присъства флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на флотилия бойни и спомагателни кораби.
„Националната информационна кампания „Бъди войник” е нещо, което до момента не е правено в Българската армия и Въоръжените сили. Участваме с представителни екипи в провеждането на информационни борси за набиране на войници и матроси, провеждане на статични и динамични покази на техника, въоръжение, водолазно оборудване и специализирана екипировка”. Това каза при откриването на кампанията флотилен адмирал Чубенков. Той подчерта, че освен участие в информационните борси бяха демонстрирани статични и динамични покази, които илюстрират високите способности на военнослужещите от ВМС.
В района на Морска гара се състоя показ на специализирани оборудване, екипировка и въоръжение на Военноморските сили, Военновъздушните сили и Служба „Военна полиция“. Група за бординг операции от флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ направи динамичен показ на проверка на кораб в акваторията на пристанище Бургас.
По същото време в Морската градина, в района на открита сцена „Охлюва“, беше разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея със свои щандове участваха Военноморските и Военновъздушните сили, Сухопътните войски, Силите за специални операции, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие.
На място младите хора имаха възможност да се запознаят с възможностите и условията за постъпване на работа в Българската армия.
Своеобразен акцент на събитието беше концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. На сцената излязоха и изпълнители към военния клуб в Бургас – Фолклорен танцов ансамбъл „Лазур“ и Вокално студио „Точно време“, акробалет „Тиара“ към Военния клуб в Айтос и ученици от СУ „Добри Чинтулов“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker