Във ВМА трансплантираха черен дроб на 36-годишен мъж

Pan.bg 23 сеп 2019 | 21:54 views (223) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Специалисти от Военномедицинската академия извършиха поредна чернодробна трансплантация. Това е първата такава интервенция в операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, които бяха изцяло обновени съгласно най-високите стандарти за извършване на подобен тип операции и в унисон с развитието на трансплантационната програма.
Реципиентът е 36-годишен мъж в крайна фаза на чернодробно заболяване, а донорът – мъж на 43 г.
Това е една от най-тежките и сложни чернодробни трансплантации, които сме правили до момента. От една страна, донорът се намираше в Силистра, което наложи пътуването на наш екип с военнотранспортен самолет до Варна и оттам с линейка и полицейски ескорт до Силистра, коментира професор Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробнопанкреатична хирургия и трансплантология.
Той изказа своята благодарност към ръководството и екипите на болницата в Силистра за създадената перфектна организация при извършване на експлантацията.
Ръководството на болницата изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент са разрешили експлантацията на органите.
Благодарност и към екипите на ВВС за бързата и своевременна реакция, която дава възможност и на медицинските екипи да изпълнят адекватно своите задължения.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker