Patria Land ще предостави технологии за местно производство на оръжия

Pan.bg 03 окт 2019 | 13:58 views (333) commentaries(0)
img
Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.investor.bg/

Работим в България от много години и сме провели много срещи с представители на различни компании, които могат да осигурят местното производство на оръжейната система. Това каза Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.
Patria Land е една от четирите компании, допуснати в битката за модернизация на българските Сухопътни войски. Целта е окомплектоване с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност в страните членки на НАТО.
"Ние можем да предоставим ефективен трансфер на технологии на България. Така оръжейната система ще бъде произвеждана в България от български компании с български служители. Имаме подобен опит в четири страни, посочи Райколайнен. "От наша гледна точка е естествен процес, че технологиите ще бъдат предоставени на българската армия под контрола на държавата", посочи още той.
Вицепрезидентът на Patria Land акцентира върху качествата на системите – достъпни за употреба, поддръжка и закупуване. “Оръжейната система е много е надеждна, което води до ниски оперативни разходи по време на нейния живот”, коментира той.
Яне Райколайнен обяви, че Patria Land ще предостави технологичния трансфер и ще осигури местно производство.
“Оръжията, машините, оборудването за учения ще бъдат предоставени на български компании, съобщи вицепрезидентът на компанията. "Уверени сме, че ще изпълним всички изисквани за местно производство. Това са прекрасни бизнес възможности за българската промишленост. Много добре разбираме, че армията и военните имат оперативни концепции. Готови сме да предоставим това, което се изисква от нас. В също време знаем, че има определен бюджет от правителството и ще се съобразим с него", допълни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка