Военнослужещи от Националния мобилен модул по КИС на НАТО заминават за участие в съюзното учение „Trident Jupiter – 2019” в Кралство Норвегия

Pan.bg 04 окт 2019 | 13:32 views (226) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg''

Група за комуникационно-информационна поддръжка от състава на Националния мобилен модул по КИС на НАТО заминава днес, 4 октомври, за участие в учението „Trident Jupiter – 2019”. То се провежда в Кралство Норвегия и е едно от най-мащабните учения на Алианса през тази година за сертифициране на щабовете на декларираните формирования към Силите за отговор на НАТО – 2020 г.

„Trident Jupiter – 2019” ще се проведе в района на Съвместния военен център на НАТО в гр. Ставангер от 11 октомври до 15 ноември 2019 г. Основната задача на българските специалисти по комуникационно-информационни системи (КИС) е да осигурят поддръжка с цел управление и наблюдение на оперативната картина по време на съвместни операции за един от главните щабове на Алианса – Еврокорпус, определен за Силите за отговор на НАТО през 2020.

Участието в „Trident Jupiter – 2019” не е единственото предизвикателство за Националния мобилен модул по КИС на НАТО през тази година. Успоредно с изпълнението на задачи в учението, модулът ще води и подготовка за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, където през 2020 г. ще участват 9 военнослужещи от неговия състав.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка