Пентагонът планира мащабно прехвърляне на сили в Европа

Pan.bg 09 окт 2019 | 11:22 views (703) commentaries(1)
img
pan.bg
Л. Дойчинов
През пролетта на 2020 г. Съединените щати ще проведат мащабни учения в Европа, в рамките на които се планира „най-голямата предислокация на войски“ към континента през последните 25 години. В понеделник, 7 октомври това съобщи германското издание Spiegel с позоваване на американското командване. Според изданието Пентагонът ще прехвърли 20 000 войници през Атлантическия океан. Както поясняват от редакцията на РИА Новости, целта на ученията Defender 2020 е да се увеличи боеспособността на страните от НАТО и "да се сдържат потенциалните противници". 37 хиляди войници от 19 страни от Алианса ще вземат участие в маневрите. Военнослужещите се предислоцират в Полша и балтийските страни. Германия ще се превърне в логистичен център по време на ученията, отбелязва изданието. Някои германски политици прогнозират влошаване на отношенията с Русия поради обявените маневри. "Тези учения ще провокират реакция от страна на Русия, което неминуемо ще доведе до по-нататъшна ескалация", заявил Александър Ной, член на Комитета по отбраната на Бундестага. Той призовал Берлин да откаже участието си в Defender 2020 и да не предоставя германска територия за тяхното провеждане. В момента около 35 хиляди американски военни, както и 17 хиляди американски цивилни специалисти са разположени в Германия.
По информация на Der Spiegel
Илюстрация: https://www.newsweek.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 09 окт 2019, 11:39
   
  1
   
  1

  "...Съединените щати ще проведат мащабни учения в Европа, в рамките на които се планира „най-голямата предислокация на войски“ към континента през последните 25 години...."

  Чисто дрънкане на оръжие! И каква полза от него?

  С Русия конвенционална война НЯМА ДА ИМА!!! Те не разбират от такива "майтапи"...
  Каквато и да е война САЩ/НАТО - Русия ще доведе до пълномащабното унищожение на САЩ!!!

  Възможно е в САЩ някакви тъпанари, които не разбират какво правят, да започнат тука в Европа някаква "Прокси-война" с Русия? Поляци, някакви изкрейзили от балтийските републики и подобни да започнат война с Русия? НО ЗАПОМНЕТЕ, САЩ няма да тръгнат да помагат на европейските натовци!
  И въпреки това, ако Русия види необходимост да примени ОМП, то САЩ ще са първите, които ще получат руският удар и то директно там в САЩ!

  Още нещо важно, което И НИЕ трябва да разберем! Вече нямаме само Русия! Срещу Натото се изправят Китай И Русия заедно!
  Русия изгражда система за ракетно предупреждение в Китай! А това е доста сериозно! Военно сътрудничество!

  След 2:00-та минута е това...


  Е, колко и ще Пентагонът да изпраща тука в Европа войски и "старо желязо", цяла Европа плюс целите САЩ, а могат и Канада даже да вземат,
  Китай и Русия ще ги смачкат всичките!!!

  Никой от натовците НЯМА ДА ОСТАНЕ!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка