Град Гоце Делчев ще бъде домакин на кампанията „Бъди войник“

Pan.bg 15 окт 2019 | 13:02 views (464) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg''

Град Гоце Делчев е домакин на информационната кампания „Бъди войник“ днес 15 октомври. Събитието е включено и в поредицата прояви за отбелязване на 107 години от Освобождението на Неврокоп. Това е вторият град от Благоевградска област, в който кампанията гостува.

От 15,30 ч. на площад „Гоце Делчев“ ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централното военно окръжие. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време в района на площада ще бъдат разположени образци въоръжение, техника и оборудване от състава на Сухопътните войски и Служба „Военна полиция“.
На събитието в Гоце Делчев ще присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов. Той ще даде брифинг за представителите на медиите в 15,30 ч. на мястото на събитието.

От 17,30 ч. също на площад „Гоце Делчев“ ще започне концерт на формации към Военнния клуб в града и самодейци от Народно читалище „Просвета“. На сцената ще излязат група за автентичен фолклор към фолклорна формация „Форгулица” от военно формирование 26400 – Бригадно командване – Благоевград, трио „Мегдана” към Военен клуб – Благоевград, изпълнители от танцов клуб „Пиринско злато” към Военен клуб – Гоце Делчев, деца от школата към Неврокопският ансамбъл, денс формация „Олимпея”, група „Формейшън” – село Огняново и танцова формация от село Дъбница.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка