Saab и Boeing проведоха успешно изпитание с изстрелване на артилерийска оръжейна система (СНИМКА, ВИДЕО)

Pan.bg 15 окт 2019 | 13:35 views (796) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
saab.comSaab и Boeing проведоха успешна изпитателна стрелба на далечно разстояниe на бомба с малък диаметър и с наземен пуск (GLSDB) в Норвегия. Изпитателната стрелба се проведе в изпитателния център Andøya в Анденес, Норвегия на 26 септември 2019 г. Целта на изпитанието бе да се порази предварително определена цел в морето, на 130 km от пусковата установка. Пусковата установка, използвана при изпитателната стрелба, бе направен по поръчка, напълно автономен, 20 футов контейнер.

„В сътрудничество с Boeing, ние разработихме силно способна система, която предлага висока точност на дълги разстояния. Ние виждаме голям потенциал в GLSDB, тъй като тя осигурява на въоръжените сили по целия свят артилерийски способности с дълъг обсег, за които има голямо търсене “ заяви Йорген Йохансон, ръководител на бизнес направлението Saab Dynamics.

GLSDB е партньорство между Saab и Boeing. Системата GLSDB се откроява с високата си точност в дълги разстояния и има способността да лети по сложни траектории и да осъществява маневри, за да нанася удари по цели, които не могат да бъдат достигнати с конвенционални огнестрелни оръжия с директен и индиректен обстрел. Тя е независима от изстрелването, което означава, че може да бъде задействана от контейнеризирано решение, както и от всяка пускова установка, способна да използва пусков контейнер M26, напр. HIMARS, M270 и ChunMoo. Контейнерното решение може да се използва и на борда на кораби, което осигурява на GLSDB възможността да се изстрелва както цели на сушата, така и на море.

"Boeing и Saab обединяват дълбоки си познания в системите за прецизни удари и способността за бързо интегриране и тестване на решения" заяви Синди Грюнсфелдер, вицепрезидент на Boeing Weapons. „Съчетаването на експертизата, опита и ресурсите на нашите компании доведоха до модерно, рентабилно и удобно решение за ракетна артилерия в световен мащаб, което носи на бойците нивото на способност, необходимо за борба с настоящи и бъдещи заплахи в обща сила“.

GLSDB дава на наземните и военноморските сили мобилна, органична способност да поразяват цели, които преди това са били извън техния обсег. Това се постига, като се възползват от присъщата маневреност и точност на бомбата с малък диаметър. GLSDB е най-доброто решение за далечни разстояния, съчетаващо достъпност и ефективност и отговаря на развиващите се нужди на
въоръжените сили днес и утре.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка