В Букурещ участниците в срещата на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа потвърдиха ангажираността да работят за засилване на сътрудничеството в региона

Pan.bg 16 окт 2019 | 16:02 views (246) commentaries(0)
img MO

Участниците в ежегодната среща на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа потвърдиха ангажираността на държавите да работят за реализацията на целите и задачите на Процеса SEDM в подкрепа на мира и стабилността в региона, както и за евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани. Двудневният форум се проведе в Букурещ, Румъния, под председателството на Албания, след като страната пое ръководството на Процеса през лятото на 2019 г. В срещата участва българска делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

Представителите на държавите-участнички в Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа (ММСЮИЕ) утвърдиха годишните планове на бригада „Югоизточна Европа“ (БрЮИЕ) за 2020 г., най-важният момент от които е предислоцирането на щаба на БрЮИЕ от Лариса, Гърция, в Куманово, Република Северна Македония.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка