Артилеристите от Сухопътните войски провеждат полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“

Pan.bg 17 окт 2019 | 11:39 views (1183) commentaries(0)
img
Пресцентър МОАртилерийски формирования от състава на Сухопътните войски провеждат десетдевно полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“. В него участват около 600 военнослужещи със 115 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Стара Загора, Хасково, Смолян, Благоевград, Враца, Белене и Пловдив, както и модул за санитарна обработка от състава на батальона за ядрена, химическа и биологическа защита – Горна Оряховица. Основната цел на полевото обучение е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски за осигуряване на навременна и точна, обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования. По време на подготовката командирите и щабовете ще усъвършенстват организацията и управлението на артилерийските формирования, както и бойното им сглобяване, ще се повиши полевата натренираност на военнослужещите за изпълнение на огневи задачи в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования.

По време на лагерния сбор до 24 октомври батареите ще проведат тактически учения с бойни стрелби. В тях ще участват 2-а противотанкова батарея от 2-и противотанков дивизион на 4-и артилерийски полк – Асеновград, самоходните минохвъргачни батареи на 31-и механизиран батальон - Хасково и 42-и механизиран батальон – Ямбол от състава на 2-а механизирана бригада – Стара Загора и противотанковата батарея на щабния батальон – Стара Загора от състава на 2-а механизирана бригада. Ще се проведат и ротни тактико-специални учения с участието на инженерна рота за бойна поддръжка от 54-и инженерен батальон от състава на 55-и инженерен полк - Белене и инженерна рота за хоризонтални конструкции от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-и инженерен полк – Белене. Военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще изпълнят индивидуални огневи задачи и тренировка по стрелба и управление на огъня.

Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-и артилерийски полк – Асеновград. Контролът на полевото лагерно обучение се осъществява от началника на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” от Командването на Сухопътните войски полковник Петър Кръстанов.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Артилеристите от Сухопътните войски провеждат полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка