В Букурещ участниците в срещата на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа потвърдиха ангажираността да работят за засилване на сътрудничеството в региона

Pan.bg 17 окт 2019 | 11:58 views (275) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';https://www.mod.bg/

Участниците в ежегодната среща на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа потвърдиха ангажираността на държавите да работят за реализацията на целите и задачите на Процеса SEDM в подкрепа на мира и стабилността в региона, както и за евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани. Двудневният форум се проведе в Букурещ, Румъния, под председателството на Албания, след като страната пое ръководството на Процеса през лятото на 2019 г. В срещата участва българска делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.
Представителите на държавите-участнички в Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа (ММСЮИЕ) утвърдиха годишните планове на бригада „Югоизточна Европа“ (БрЮИЕ) за 2020 г., най-важният момент от които е предислоцирането на щаба на БрЮИЕ от Лариса, Гърция, в Куманово, Република Северна Македония.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*