Международно ротно – тактическо учение “Lions Land- L19”

Pan.bg 21 окт 2019 | 13:37 views (259) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://landforce.armf.bg/

Днес, 21.10.2019 г., от 10:30 часа на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София официално беше открито международното ротно-тактическо учение “LIONS LAND – L19”.

В международното учение “LIONS LAND – L19” участват 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република Сърбия. Учението ще се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21- 25 октомври 2019 г.

Командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев официално откри учението “LIONS LAND- L19”. В своето приветствено слово към участниците, полковник Кръстев декларира своята увереност в отличната бойна и физическа подготовка на военнослужещите и от двете армии и заяви, че това учение ще даде възможност на военнослужещите да надградят своите знания, умения и компетенции, да създадат трайни приятелства и да защитят честта на своята нация. В церемонията по откриването на учението участва и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Целта на учението е повишаване на способностите и оперативната съвместимост на участващите формирования при провеждане на съвместни операции, както и да се укрепи доверието и приятелството между двете нации, за повишаване на стабилността и сигурността на региона.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка