Страцин 2019 г.: Част 2 Награди за героите от Стражин и Страцин (Северна Македония) (ГОЛЯМА ПОЧЕТНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 21 окт 2019 | 16:33 views (5045) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
Страцин-СОФИЯПо повод паметно честване от участието на БА в заключителният етап на Втората световна война в района на Старцин със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов с юбилейни медали „75 години от Втората световна война“ бяха наградени 16 български ветерани-участници в боевете. Ордените връчи лично бр. ген. Явор Матеев. Бяха наградени: доц. д-р Иван Сечанов, Атанас Илиев, доц. д-р Софи Пинкас, Тодор Андонов, Георги Христов, Кирил Стоянов, Любен Христов, Тодор Божилов, Асен Богданов, Бойко Медаров, Мария Чалъмова, Димчо Димчев, Мария Стоянова, Тодор Гогов, Борис Гърнев, Марин Узунов.

По повод 75 години от заключителният етап на Втората световна война и по повод откриване на паметна плоча в село Старцин със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха наградени (посмъртно) с юбилейни медали „75 години от Втората световна война“ полк. Никола Костадинов (Бачо Кольо), НЩ на Параутната дружина, председател и почетен председател на Съюза на парашутистите в България, носител на Орден за храброст (офицерски); редник Цанко Йотов, парашутист, дългогодишен член на Контролния съвет на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, носител на „Орден за храброст“ (войнишки); капитан Райчо Григоров, командир на взвод при боевете за Страцин и Стражин, дългогодишен член на Контролния съвет на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, носител на Орден за храброст (офицерски). Наградите връчи бр.ген. Явор Матеев, ордените получиха представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България.

С юбилейни медали „75 години от Втората световна война“ бяха наградени и кметът на община Кратово Люпчо Бояджиев, кметът на Крива Паланка Борянчо Мицевски и членове на ръководството на Съюза на запасните офицери в Македония.

Военнослужещите от 68-а бригада „Специални сили“ отдадоха военни почести в знак на преклонение пред подвига на загиналите български воини и поднесоха венци и цветя пред новопоставената паметната плоча на героите.

След края на церемонията ученици от СУ "ген. Владимир Стойчев" се снимаха в членове на Национално дружество "Традиция".

Остава само любезните домакини от Северна Македония да намерят начин да коригират текста на паметната плоча на центъра на село Страцин.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Страцин 2019 г.: Част 2 Награди за героите от Стражин и Страцин (Северна Македония) (ГОЛЯМА ПОЧЕТНА ГАЛЕРИЯ)

PREVIOUS PHOTO 33/35 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка