Заедно сме по-силни, обясни на съвместно учение с НАТО, генерал-лейтенант Тодоров

Pan.bg 23 окт 2019 | 11:58 views (279) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://news.bg/

"Силата на НАТО е в това, че независимо от нашите различия, винаги може да се обединим в името на една основна цел - да се защитим и да осигурим безопасността на гражданите. Единни, ние представляваме половината от световната и икономическа мощ и сме по силни и по-сигурни", коментира командващият на Съюзното съвместно командване на силите на НАТО адмирал Джеймс Фого по време на провеждащото се в България международно учение Naples Blueprint.
Учението Naples Blueprint е планирано и се ръководи от Съюзното съвместно командване на силите на НАТО и се провежда на територията на България и Румъния в периода 21-24 октомври.
В него участват висши генерали и офицери от командните структури на НАТО в Европа на оперативно и тактическо ниво, командването и офицери от Съвместното командване на силите в България и Съвместното командване на силите в Румъния, както и командирът на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО.
"Единството ни с НАТО ни прави по-силни и гарантира сигурността на страната. Съюзниците от НАТО продължават да изпълняват поетите ангажименти, както и планирането и провеждането на съвместни учения, което повишава нашите способности. Заедно сме по-силни", обяснява командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на международното учение.
Naples Blueprint демонстрира единството и солидарността между съюзниците в усилията им за изграждането на модерно възпиране и колективна отбрана.
В хода на учението се отработват въпроси, свързани с оперативното планиране и националните отбранителни способности, синхронизирането на процедурите за планиране, управление и провеждане на съвместни операции в отговор на криза.




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка